U17-landsholdet videre til 2. EM-kvalrunde efter storsejr over Wales

0
1154
Dansk jubel efter scoringen til 4-1. Foto: Steen Trolle
Dansk jubel efter scoringen til 4-1. Foto: Steen Trolle
Dansk jubel efter scoringen til 4-1. Foto: Steen Trolle

Det danske U17-landshold er videre til 2. kvalifikationsrunde i kampen om en plads ved EM-finale-stævnet, der spilles 26. november-8. december i England.

De danske piger vandt lørdag en stensikker 7-1-sejr over Wales i den sidste af holdets tre kampe ved 1. kvalifikationsrunde, og dermed vandt Danmark puljen foran Grækenland, der også går videre til 2. kvalifikationsrunde.

Kampen på Brøndby Stadion var uden den store spænding. Danmark var foran 2-0 allerede efter 11 minutter på to mål af Rikke Dybdahl, og det meste af kampen var de danske piger et par klasser bedre end waliserne. En skade midt i halvlegen til Anna Graversen, som måtte udgå med en brækket hånd, skabte dog lidt forvirring og modløshed i nogle minutter, og i starten af anden halvleg var der igen nogle nervøse minutter, som Wales udnyttede til en reducering, efter at Nicoline Sørensen kort før pausen havde gjort det til 3-0.

Men derefter fik Danmark igen styr på spillet, og med scoringer af Sofie Obel, Rikke Dybdahl, Signe Bruun og Frederikke Lindhardt blev puljesejren banket solidt fast foran de 272 tilskuere på Brøndby Stadion.

Landstræner Anders Damgaard havde efter kampen store roser til pigerne, som tidligere på ugen havde vundet 9-0 over Færøerne og spillet uafgjort 2-2 mod Grækenland.

”Kampen mod Grækenland var ikke vores bedste, men jeg synes virkelig vi viser niveau i dag. Vi kommer gentagne gange bagom det walisiske forsvar, og scorer nogle rigtig fine mål. Vi vinder puljen helt suverænt – super flot af pigerne”, sagde han til dbu.dk efter kampen.

Der trækkes lod til 2. kvalifikationsrunde på torsdag den 15. august. Kampene spilles til oktober.

Rikke Dybdahl stod for tre af de danske scoringer i 7-1-sejren.
Rikke Dybdahl stod for tre af de danske scoringer i 7-1-sejren.