U18 DM-optakt: Ballerup-Skovlunde jagter medaljer igen

0
1189
BSF-pigerne jubler efter en scoring i forårets sjællandske pokalfinale, som BSF vandt.
BSF-pigerne jubler efter en scoring i forårets sjællandske pokalfinale, som BSF vandt.
BSF-pigerne jubler efter en scoring i forårets sjællandske pokalfinale, som BSF vandt.

FODBOLD FOR PIGER fortsætter rundturen til U18 DM-klubberne  for at høre om deres forventninger og forberedelser til den nye sæson. Vi har spurgt cheftrænerne om målsætninger, til- og afgang af spillere, bud på guldvindere mv.

Her svarer cheftræner John Froman, Ballerup-Skovlunde Fodbold (BSF), som i sidste sæson sluttede som nummer to med 59 point, ét point efter Thisted FC:

Målsætning for sæsonen:

At være med til at udvikle spillere til klubbens 3F liga-mandskab. At bevare og udbygge vores eliteniveau på træningsbanerne og gennem målrettet arbejde at kunne udvikle aktuelle og kommende potentielle landsholdsspillere på alle niveauer. At være et naturligt valg for spillere, der har en drøm om at nå sine fodboldmål – og at tage kampen op med sæsonens helt store mandskaber og selvfølgelig slutte på medaljepodiet for 8. gang indenfor de seneste 12 sæsoner.

Fokusområder i øvrigt:

Bevare men i lige så høj grad, at udvikle vores eksisterende træningsmiljø. Udviklingen går stærkt internationalt og som licensklub har vi et ansvar for at arbejdet i klubberne bliver endnu bedre og målrettet for den enkelte spiller, hvis Danmark skal være med på højeste niveau.

Hvordan vurderer du holdets aktuelle styrke i forhold til målsætningen:

Vi har en stærk trup, hvor mange har spillet mere end 40 U18 ligakampe. Men ingen trup er stærkere end det svageste led og med tilgang af fire spillere fra yngste årgang handler det i høj grad om, hvor hurtigt disse spillere falder til, tilkæmper sig spilletid og tilfører holdet deres kompentencer. Men indrømmet, jeg forventer mig meget af truppen, andet ville være skammeligt, når vi alle på og omkring holdet bruger så meget tid som vi gør, hvilket er en positiv indgangsvinkel til min vurdering af truppens styrke i forhold til vores målsætning.

Tilgang af spillere:

 • Ditte Retz Petersen (B.73 Slagelse).
 • Signe Bannebjerg Skov (Hillerød GI).
 • Pernille Larsen (Singapore)
 • Maria Gylling (Ølstykke)
 • Nikoline Kondrup (LSF)
 • Fra egne rækker (U18.2.division):  Busra Barut, Jo Fagerlund, Maiken Appel og Christina Hattens,

Afgang af spillere:

 • Isabell Nederby (3F)
 • Julie Nowak (3F)
 • Pernille Helmark (3F)
 • Nicoline Sørensen (LDB Malmø)
 • Bolette Jensen (LDB Malmø)
 • Sara Grønager er langtidsskadet, så vi håber på det bedste.

Resultater af træningskampe:

På grund rejser til både USA, Hawaii og Norge har vi ikke spillet nogen træningskampe op til turneringsstart. Men vi har forberedt os lidt anderledes i forhold til den noget utraditionelle turneringsplanlægning U18 DM-ligaen er udsat for i år, som skyldes den store aktivitet for de tre ungdomslandshold.

Hvilke kampe bliver nøglekampe for jer:

Med mange nye ansigter i truppen vil vi nok se flere kampe som såkaldte nøglekampe. Vores mission er at få alle spillere i truppen spillet ind, så der bliver ingen nemme kampe i denne sæson, hvilket pigerne allerede oplevede i første turneringsrunde mod oprykkerne fra BHS. Men en blandt mange kampe vi alle ser frem til, er mod KoldingQ, der som eneste mandskab vandt over os i sidste sæson. Men også lokalopgør mod naboerne fra Brøndby IF, hvor dette opgør trak mere end 250 tilskuere til i Ballerup idrætspark.

Dit bud: Hvem vinder guld, sølv og bronze?

KoldingQ, Skovbakken IK, Brøndby IF og BSF, rækkefølgen kan dog ændres, “smiler”

Dit bud: Hvem bliver sæsonens store profiler i U18 DM-ligaen?

Ingen tvivl om, at Signe Boysen KoldingQ bliver en af rækkens profiler, men også Rikke Sevecke fra BSF vil tage patent på denne titel. En anden kandidat kunne nemt blive vores egen målmand Naja Bahrenscheer, der i sidste sæson blot lod 12 bolde passere. Men som sagt er jeg sikker på der kommer nye profiler frem i denne sæson. Dansk ungdomsfodbold er i rivende udvikling og talentet i rivende udvikling overalt.

BSFs kampprogram:

 • 18/8: B.93/HIK/Skjold-BSF 1-4
 • 31/8: BSF-Varde
 • 8/9: Næsby-BSF
 • 14/9: BSF-Thisted FC
 • 6/10: Team Viborg-BSF
 • 26/10: BSF-Hillerød
 • 2/11: Fortuna Hjørring-BSF
 • 9/11: BSF-KoldingQ
 • 16/11: OB-BSF
 • 23/11: BSF-Skovbakken

2014:

 • Brøndby-BSF
 • BSF-Vildbjerg
 • BSF-B.93/HIK/Skjold
 • Varde-BSF
 • BSF-Næsby
 • Thisted FC-BSF
 • BSF-Team Viborg
 • Hillerød-BSF
 • BSF-Fortuna Hjørring
 • KoldingQ-BSF
 • BSF-OB
 • Skovbakken-BSF
 • BSF-Brøndby
 • Vildbjerg-BSF