Himmelev-Veddelev: Vi har bevist, at vi hører til i den bedste U16-række

0
902
Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle

De tabte men var glade, de grønblusede piger fra Himmelev-Veddelevs bedste U16-hold, som søndag tog imod Brøndby i den bedste sjællandske række.

I klubbernes første indbyrdes møde i Brøndby for en måned siden, blev oprykkerne kørt over og tabte 11-0, men søndag blev det kun til et 0-3-nederlag, og som en af spillerne sagde efter kampen, så føltes det næsten som en sejr. Ikke mindst efter en første halvleg, hvor et hårdt og disciplineret kæmpende Himmelev-mandskab formåede at holde Brøndby fra scoringer.

“Jeg har ikke den indstilling, at et nederlag på nogen måder er en sejr, men pigerne kan være stolte af deres indsats i dag. Jeg sagde inden kampen til pigerne, at det ikke var så vigtigt hvad der stod på måltavlen efter kampen. Det vigtigste var at vi holdt vores fokuspunkter, og det gjorde vi,” siger Himmelev-Veddelevs cheftræner Lars Sørensen.

Vi hører til i rækken

Forsvaret skal stå kompakt, der være kort afstand mellem kæderne og vi skal bakke hinanden op. Sådan lød de fokuspunkter, som spillerne havde i baghovedet, da kampen blev fløjtet i gang, og efter 2 x 40 minutter kunne Lars Sørensen konstaterer, at opskriften var blevet fulgt til punkt og prikke.

“Det kræver mega-meget disciplin af pigerne at tro på konceptet i en kamp som denne her, og det levede de op til. Vi fik en snitter i den første kamp, og der er nok nogen af pigerne, der har sovet årligt i nat med udsigt til endnu en snitter, men pigerne gik ud og beviste, at de var der for  hinanden, og vi får bevist, at vi hører til i rækken,” siger Himmelev-Veddelev-træneren.

Ærgrede sig i 24 timer

Himmelev-Veddelev har fået fem point i de første syv kampe, og bortset fra den første Brøndby-kamp har kampene været tætte, fortæller Lars Sørensen.

“Brøndby-kampen gjorde ondt på stoltheden, men vi aftalte efter den kamp, at vi kun ville ærgre os over den i 24 timer, og derefter skulle vi se fremad. Det har alle spillerne fulgt, ingen har talt mere om Brøndby-kampen og vi har bevist overfor alle hold, at vi kan spille med,” siger Lars Sørensen.

Himmelev-Veddelev er efter Brøndby-kampen på femtepladsen, mens Brøndby er på andenpladsen med samme pointtal som førerholdet B93-HIK-Skjold, der spiller tirsdag. Himmelev-Veddelev møder i næste runde B93-HIK-Skjold, mens Brøndby møder Taastrup, der indtager sidstepladsen.

U16-træner Lars Sørensen.
Himmelev-Veddelev-træner Lars Sørensen havde masser af roser til sine spillere efter kampen.