Ny gejst og nye træningsmetoder skal løfte Kastrups U18-piger

0
1740
Der trænes mandag og onsdag i Kastrup.
Der trænes mandag og onsdag i Kastrup.
Der trænes mandag og onsdag i Kastrup.

Et taktikmøde før en kamp, hvor spillerne først får et oplæg af trænerne, derefter går ud i grupper og taler sammen om de opgaver de skal løse, hvorefter forsvarsstyrmanden og midtbanestyrmanden på skift går til tavlen og fortæller hele holdet, hvordan kampen skal gribes an.

Det er bare en af de forskelige metoder, som en nyt trænerteam har benyttet til at udvikle Kastrup Boldklubs U18-hold, der spiller i DBU Københavns mesterrække.

Da teamet tog over, tøffede holdet rundt på flade batterier. Der var ikke det store engagement blandt spillerne, og træningen var temmelig tilfældig. Resultaterne var heller ikke gode – i foråret blev det til bare to sejre, hvilket gjorde at troen på egne evner var helt i bund hos holdet.

Men så kom cheftræner Rasmus Lykke, assistenttræner René Mynzberg og holdleder Jeanette Rose Jensen. Og siden er der blevet gået målrettet til værks i forhold til at løfte selvtillid og spilleglæde, samtidig med at trænerteamet har valgt at sætte fokus på ”det hele menneske” – altså det forhold, at spillerlivet også rummer meget andet end træning og kampe, såsom familie, venner, skoler, kærester og fester.

”Vi er meget interesseret i det enkelte menneske, fordi vi er bevidste om, at præstationen på fodboldbanen også hænger sammen med, hvordan spillerne har det udenfor banen. Vi arbejder meget med det mentale og selvfølgelig en masse fodboldtræning både teknisk, taktisk og fysisk,” siger Rasmus Lykke.

Cheftræner Rasmus Lykke i en snak med spillerne.
Cheftræner Rasmus Lykke i en snak med spillerne.

Logbog, facebook og videoanalyser

Spillerne opfordres til at føre logbog over træningen og deres tilværelse uden for banen, “så de selv er herre i egen proces,” som Rasmus Lykke siger. Holdet har også lavet en lukket facebookgruppe, hvor der lægges billeder op fra træningen og hvor der ligger træningsprogrammer for den kommende måned. Desuden laves der video-optagelser fra træninger og kampe, som trænerne analyserer og hvor spillerne inddrages og er med til at beslutte, hvordan der skal spilles på banen.

Cheftræner Rasmus Lykke kalder sig både træner og coach:

”Jeg har sagt ja til opgaven, fordi jeg er enormt interesseret i at udvikle spillerne både fodboldmæssigt og oppe i hovedet. Jeg går højt op i den enkelte spillers livssituation, for dermed at kunne tage vare på spillernes udvikling på den bedste måde,” siger han.

Cheftræner Rasmus Lykke.
Cheftræner Rasmus Lykke.

Får ideer på landevejen

Rasmus Lykke er uddannet folkeskolelærer, men har de sidste fem år arbejdet på Kanalsport, hvor han blandt andet har dækket 3F Ligaen. Han kommer oprindeligt fra Thisted og er ved siden af trænerjobbet i Kastrup også pressechef for 2. divisionsherrerne i Thisted FC. Bopælen ligger i Sorø på Midtsjælland, hvilket giver mange timer på landevejen. Men de bruges blandt andet til at udvikle ideer til arbejdet i Kastrup Boldklub.

”I Kastrup træner vi mandag og onsdag. Jeg prioriterer Kastrups kampe øvest, og falder det så på den måde, at jeg også kan nå en Thisted-kamp lørdag eller søndag, tager jeg ud for at dække dem,” siger Rasmus Lykke, som mener, at et godt samarbejde i trænerstaben er en vigtig opskrift på succes.

“Vi har et godt team, der svinger med hinanden, og det kan holdet mærke. Det smitter af på spillerne, at vi har god kemi,” siger han.

Har du også en spændende historie om dit hold? Skriv og fortæl os om den på redaktion@fodboldforpiger.dk

Kastrup i kamp. Holdet har foreløbig tabt den første turneringskamp.
Kastrup i kamp. Holdet har foreløbig tabt den første turneringskamp.