U16: B93-HIK-Skjold slog Brøndby efter drama

0
1169
Pigerne fra B93-HIK-Skjold jubler efter scoringen til 1-0. Foto: Steen Trolle
Pigerne fra B93-HIK-Skjold jubler efter scoringen til 1-0. Foto: Steen Trolle
Pigerne fra B93-HIK-Skjold jubler efter scoringen til 1-0. Foto: Steen Trolle

Oprykkerne fra B93-HIK-Skjold fortsætter med at imponere i den sjællandske mesterrække. Forud for lørdagens hjemmekamp mod førerholdet fra Brøndby lå B93-HIK-Skjold på andenpladsen, og med en overraskende 2-1 sejr over Brøndby, er alliancen fra Østerbro og Hellerup nu alene i spidsen med 12 point efter sejre i alle sine fire kampe.

Kampen mod Brøndby var højdramatisk. Dommeren gav direkte rødt til en Brøndby-spiller midt i første halvleg, og i anden halvleg hev han yderligere tre gule kort op lommen, henholdsvis to til Brøndby og et til B93-HIK-Skjold. Et gult kort i ungdomsrækkerne udløser 10 minutters pause, og derfor spillede Brøndby i en periode med ni spillere mod 11, hvilket satte gæsterne ekstra under pres.

“Det gør selvfølgelig en stor forskel, at vi spiller 11 mod 10 i en stor del af kampen. På den anden side ser man jo nogen gange, at det hold der er reduceret til 10 kæmper ekstra hårdt. Men i dag var det os der trak det længste strå. Vi vil gerne fremad banen, og jeg tror det overraskede Brøndby lidt, at vi gik op og pressede dem så højt, som vi gjorde,” sagde B93-HIK-Skjolds cheftræner Keld Juhl efter kampen.

Hård kamp om bolden. Foto: Steen Trolle
Hård kamp om bolden. Foto: Steen Trolle

Han kunne se sine piger spille med enorm gejst gennem hele kampen, ligesom de efter kampen jublede som havde de allerede vundet mesterskabet. Forklaringen var i følge træneren lige til:

“Kampene mod Brøndby er dem vi spiller lidt for. Sådan var det, da pigerne i foråret spillede U14, og sådan er det også nu. Brøndby er superdygtige, så det er det hold, vi allerhelst vil måle os op imod,” sagde Keld Juhl.

Dobbelt målscore

Den forrygende turneringsstart har overrasket cheftræneren, men han slår koldt vand i blodet.

“Jo, det har overrasket lidt at det er gået så godt. Jeg havde da nok regnet med lidt større modstand i nogen af kampene, og vi kan da også sagtens gå hen og tabe de næste tre kampe, for det er gode hold allesammen,” siger Keld Juhl.

Sophie Stæhr stod for begge B93-HIK-Skjolds scoringer, som faldt i sekunderne efter Brøndbys udvisning i første halvleg og cirka 20 minutter inde i anden halvleg. Brøndbys reducering blev sat ind fire minutter før tid på et hovedstød af u16-landsholdsspilleren Maria Thomsen.

B93-HIK-Skjold møder næste søndag Taastrup FC på udebane, mens Brøndby tager imod Hillerød lørdag i Brøndby.

Brøndby har reduceret. Brøndbys anfører har travlt med at få bolden i spil igen.
Brøndby har reduceret. Brøndbys anfører Andrea Trolle har travlt med at få bolden i spil igen.
Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle