Kenneth Heiner-Møller nomineret til FIFAs Coach of The year

0
3441
Kenneth Heiner-Møller stoppede i august efter syv år som landstræner.
Kenneth Heiner-Møller stoppede i august efter syv år som landstræner.
Kenneth Heiner-Møller stoppede i august efter syv år som landstræner.

Kenneth Heiner-Møller, der i august stoppede efter syv år som træner for det danske kvindelandshold, har fået en fornem anerkendelse for sin indsats som landstræner.

Heiner-Møller, der er skiftet til et job i Team Danmark , er en af 10 kvindetrænere i verden, som FIFA har nomineret til titlen som Årets Kvindetræner 2013. Nomineringen sker med direkte referance til sommerens EM-slutrunde i Sverige, hvor Danmark nåede semifinalen.

Begrundelsen for nomineringen lyder således:

“Til trods for ikke at være blandt favoritterne til at triumfere ved UEFA Women’s Euro 2013 i Sverige, var det med den mest snævre margin, der betød, at Kenneth Heiner-Møller og Danmark missede en plads i finalen. (…) Holdets resultater og præstation skal dog ses som en succes. Selv om Heiner-Møller, som havde været i stillingen siden 2006, besluttede at træde tilbage efter turneringen, var den de 42-åriges ledelse af et ungt dansk hold ekstraordinært, og han forlader landsholdet med en meget lovende fremtid.”

Prisen uddeles ved den årlige FIFA Ballon d’Or galla i Zurich Kongresshaus den 13. januar 2014. Forinden skæres feltet ned til tre kandidater.