DBU-konference sætter fokus på dansk kvindefodbold

0
953
DBUs røde tråd i kvindefodbolden, Vision 2020, bliver et af emnerne ved kvindekonferencen.
DBUs røde tråd i kvindefodbolden, Vision 2020, bliver et af emnerne ved kvindekonferencen.
DBUs røde tråd i kvindefodbolden, Vision 2020, bliver et af emnerne ved kvindekonferencen.

Der bliver sat spot på både bredden og eliten i dansk kvindefodbold, når DBU den 26. januar inviterer til Kvindekonference 2014, der er en hel dag udelukkende med fokus på kvindefodbold.

Konferencen finder sted i Nyborg, og emnerne bliver alt fra Vision 2020 – DBUs røde tråd for kvindefodbolden  – til lederudvikling, fastholdelse og frivillighed.

”Konferencen er for alle, der har en interesse i dansk kvindefodbold og sportens udvikling. Så vi håber, der kommer rigtig mange – også af begge køn. For det er dem ude i klubberne, der i høj grad sikrer fremtiden for dansk pige- og kvindefodbold,” siger DBU’s Steen Klingenberg, der arbejder med klubudvikling på pige- og kvindefodboldsiden, til dbu.dk.

Programmet består af både oplæg og workshops. Blandt oplægsholderne er Tatjana Haenni, Head of Women’s Competition i FIFA, og international sportskonsulent Lars Haue-Pedersen, der er direktør i TSE Schweiz. Desuden deltager de danske landtrænere, og dagen kulminerer med en paneldebat over dagens emner, som direktør i Idrættens Analyseinstitut, Henrik Brandt, står for. Endelig rundes af med et indlæg af tidligere minister Lykke Friis, der er ivrig fodboldentusiast.

”DBU satser gennem projekt ”Vision 2020” stort på kvindefodbolden i Danmark. Vi håber derfor også, at vi med programmet for konferencen når vidt omkring de emner, der optager dem som arbejder med pige- og kvindefodbolden ude i vores mange klubber. Jeg forventer og håber, det bliver en rigtig spændende dag for både ledere, trænere og andre kvindefodboldinteresserede i kvindefodboldens tegn,” siger Steen Klingenberg.