U15: Landsbyklub i Mesterrække 2 efter stærk slutspurt

0
1386
Sdr. Ommes U15-piger, som til foråret skal spille Mesterrække 2.
Sdr. Ommes U15-piger, som til foråret skal spille Mesterrække 2.
Sdr. Ommes U15-piger, som til foråret skal spille Mesterrække 2.

Sdr. Ommes U15-piger er klar til den jyske Mesterrække 2 efter et halvsæson, der startede skidt men sluttede flot.

Sdr. Omme lå sidst, da alle hold havde mødt hinanden første gang, men trænerne var enige om, at modstanderne ikke var stærkere end at Sdr. Omme ville kunne slå dem, hvis de spillede op til deres bedste. Derfor gik holdet ind til den sidste halvdel af sæsonen med den ambition, at alle kampe skulle vindes:

“Og det var lige ved at lykkedes med fire sejre og uafgjort i sidste kamp, hvilket gav champagne-fest og oprykning,” fortæller træner Kim Larsen.

Han beskriver Sdr. Omme IF som “en lille landsbyklub i den nordlige glemte del af Billund Kommune”. Alle pigerne bor i Sdr. Omme eller i nabobyer, og udgangspunktet er, at det skal være sjovt og lærerigt at spille fodbold.

“Flere af pigerne har været udtaget til DBU’s samlinger, så der er talent at bygge videre på. Vi begyndte først at spille 11 mands bold efter sommeren 2012, hvilket resulterede med oprykning til A rækken efter 1. sæson. Inden efterårssæsonen 2013 valgte vi at slå de to succesrige årgang 00 og 99 sammen for at få en bredere og stærkere trup,” fortæller Kim Larsen.

En af holdets dygtigste spillere valgte dog at forlade klubben til fordel for Vildbjerg. “Og hun ville have pyntet vældig godt på vores hold med sin teknik og fightervilje,” konstaterer Sdr. Omme-træneren.

De to første kampe i efteråret blev da også tabt, men derefter gik det altså fremad med en oprykning som bonus.

“Og nu glæder vi os til at kunne vise Mesterrække-fodbold på Sdr. Omme stadion til foråret,” siger Kim Larsen.