Ambitiøs Aarhus-klub søger licens til U17 DM-ligaen

0
1820
IF Lysengs U18-hold, som i foråret spiller i den næstbedste række
IF Lysengs U18-hold, som i foråret spiller i den næstbedste række
IF Lysengs U18-hold, som i foråret spiller i den næstbedste række

Ambitiøse IF Lyseng, der ligger i det sydlige Aarhus, vil med i den nye landsdækkende U17 DM-liga, som efter sommerferien erstatter U18 DM.

IF Lyseng, der senest imponerede med at hente bronze ved futsal-DM i starten af februar, søger licens til U17 DM-ligaen, og klubben, der spiller i den næstbedste U18-række, er overbevist om, at den har forudsætningerne for at klare sig blandt de 12-14 bedste hold i landet.

Det kommende U17-hold tæller bl.a. DBU-talentspillerne Cecilie Smidt og Frida Schandorff samt talenter som målmanden Josephine Egelund, Amalie Tolbøl, Tegist Villefrance, Camilla Arentoft, Alberthe Mackensie Højmose, Ellen Kridal og Josephine Grote. Alle klubbens pigeungdomshold spiller på højeste lokalserieniveau, alle andenhold spiller i den næstbedste række og IF Lyseng kan byde ind med topmoderne fysiske faciliteter bestående af et nyt idrætscenter med to haller og styrketræningsfaciliteter samt en multibane og en helt ny kunststofbane.

Tidligere kvindelandstræner i spidsen for u18 hold

“Det er min helt klare vurdering, at IF Lyseng på det organisatoriske plan, på træner- og træningsmiljøområdet, samt på spillerområdet er klar til satsningen. Det eneste sted, hvor jeg tror DBU kan have bemærkninger, er antallet af DBU-talentspillere og dermed potentielle landsholdsspillere. Men vi har dem, og så har vi en så stor mængde af spillere på højt niveau, der træner op til fire gange om ugen eller mere – vi har bl.a. flere ESAA-spillere (EliteSportAArhus, Aarhus Kommune og uddannelsesinstitutionerne i Aarhus), der træner to gange ugentligt om formiddagen – som gør, at vi udvikler vore egne spillere og samtidig vil tiltrække potentielle topspillere,” siger den nuværende U18-træner Poul Højmose i en pressemeddelelse.

Poul Højmose er tidligere kvindelandstræner og var sportslig ansvarlig for projektet “Dansk kvindefodbold i verdenseliten via kraftcentre” i 2001. Hvis IF Lyseng får U17 DM-licens skal han være cheftræner for holdet.

“Ud over det rent faglige er min opgave også, at sikre trænermæssig kontinuitet, så jeg med tiden kan overgå til en mere sportslig ansvarlig konsulent funktion,” siger Poul Højmose, der har P-licens som træner.

…og tidligere superligatræner er træner for U14-piger

Højmose er kun en af flere topspillere og -trænere, der med i den ambitiøse satsning hos IF Lyseng. En anden er den tidligere landsholdsspiller og superligatræner Morten Bruun, der var med i truppen, da Danmark blev Europamestre i 1992 . Han er en del af U14-holdets trænerteam, der også tæller Peter Blichert-Toft, der sammen med U15-cheftræner Lars Kirkebæk har stået for udviklingen årgangene 98 og 99, som skal udgøre det kommende U17-hold.

Andre trænere er Søren Hoppe og den tidligere landsholds- og AGF-målmand samt udlandsprofessionelle Bent Martin. De to står for specialtræning af målmændene to gange om ugen, mens Peter Schandorff, idrætsuddannet fra Syddansk Universitet, er fysisk træner.

Vil i 3F Ligaen om nogle år

IF Lyseng understreger, at klubbens elitesatsning skal være et langtidsholdbart projekt. På sigt ønsker klubben også at være med i den kommende eliterække for U19-hold ligesom klubben med tiden har ambitioner om at spille 3F Liga.

“IF Lyseng vil være den klub, hvor den højeste kvalitet i og omkring træningen stilles til rådighed for de spillere, der vil udfordre deres fodboldpotentiale. Vi ønsker også – på sigt? – at deltage i den nye U/19 række og samtidig udvikle vores bedste seniorhold. Målet er at udvikle vores bedste seniorhold til 3F niveau inden for en overskuelig årrække – hvilket må være muligt med de mange dygtige ungdomsspillere vi har. Under alle omstændigheder glæder vi os til at fremsende vores ansøgning om Pigelicens til DBU og gå i tæt dialog og samarbejde med DBU – samt vores naturlige lokalområde og klubberne her – med hensyn til udvikling af elitemiljøet og talentudviklingen – vi er klar,” siger pige/kvindeformand Annette Hansen.

IF Lyseng er en af landets største fodboldklubber med ca. 1100 medlemmer, hvoraf ca. 25 procent er piger og kvinder.

Lysengs U18-piger vandt bronze ved DM i futsal ved at slå Næsby i bronzefinalen.
Lysengs U18-piger vandt bronze ved DM i futsal ved at slå de forsvarende DM-mestre Næsby i bronzefinalen.