Brøndby om ny struktur: Synd for pigerne – men nu ser vi fremad

0
743
Brøndby og BSF i kamp i U18 DM-ligaen i sidste sæson. Arkivfoto: Steen Trolle
Brøndby og BSF i kamp i U18 DM-ligaen i sidste sæson. Arkivfoto: Steen Trolle
Brøndby og BSF i kamp i U18 DM-ligaen i sidste sæson. Arkivfoto: Steen Trolle

Ærgrelsen er stor i Brøndby IF over, at U18 DM-rækken skal nedlægges efter sommerferien og erstattes af en U17 DM-liga og en endnu ukendt U19 eliterække. Men kvindeformand Jan Borre prøver alligevel at se fremad, selv om han finder beslutningen skadelig for både pigerne og dansk kvindefodbold.

”Der er ikke så meget andet at gøre end at indstille os på, at vi nu skal spille U17 DM efter sommerferien i stedet for U18 DM. Så vi vil selvfølgelig søge licens til U17 DM og så afvente, hvad der besluttes omkring U19-rækken. Og så vil vi mødes i uge 8 efter vinterferien og diskutere, hvordan vi får det bedst mulige ud af situationen,” siger Jan Borre til FODBOLD FOR PIGER.

Han vil nu ”tage den positive hat på,” som han siger. Men Brøndbyformanden undlader ikke at kritisere beslutningen, som blev truffet i weekenden og som skal gælde allerede fra august.

”Vi kan ikke ændre beslutningen, men vi ville gerne have haft et år mere til at forberede os, og jeg savner stadig bevis for, at det her er godt for pigefodbolden. Uanset hvem jeg taler med, så er de imod det,” siger Jan Borre.

Den nye U17 DM-liga bliver kun for årgang 98 og 99, og det rammer mange piger, mener Brøndbyformanden:

“Dels rammer det nogle årgang 99-spillere, som ikke er klar til en landsdækkende turneringen med lange rejsedage, og dels rammer det her igen vores årgang 97. De blev først ramt, da DBU Sjælland med kort varsel ændrede U15 til U16 og nu bliver de så ramt af, at de i stedet for U18 DM skal spille i en U19-turnering, der ikke får samme niveau som U18 DM,” siger Jan Borre.

”Det her kommer til at ødelægge rigtig meget, men nu må vi arbejde som fodboldklub på at finde den bedst mulige løsning for pigerne,” tilføjer kvindeformanden.

Læs også: Ny U17 DM-liga erstatter U18 DM fra næste sæson