DBU’s vintertræning løfter pigernes tekniske niveau

0
3324
Der er fuldt tryk på træningen denne fredag i Strøby.
Der er fuldt tryk på træningen denne fredag i Strøby.
Der er fuldt tryk på træningen denne fredag i Strøby.

Der er fuld knald på de tekniske øvelser denne fredag aften på kunstgræsbanen i Strøby ved Køge. 20 piger på 11-12 år fra klubber på hele Sjælland er samlet til DBUs pilotprojekt Vintertræning under Vision 2020, og pigerne giver den max gas i øvelserne, som ledes af DBU-træner Thomas Lesly Rasmussen.

“Jeg er imponeret over pigerne. Der er stort set 100 procent fremmøde hver gang uanset om der er sne, regn eller storm. Jeg fornemmer at cocktailen af indlæring og sjove øvelser er noget pigerne elsker og det bliver bekræftet af mødefrekvensen og at pigerne gerne kører langt for at være med. En af pigerne fra Skælskør bruger et par timer i bilen hver gang fordi hun elsker fodbold og gerne vil blive bedre,” siger Thomas Lesly Rasmussen.

Han er overbevist, at de to gange fælles træning hver uge i perioden november-april gør en stor forskel:

”Med kunstgræsbaner spredt godt ud over Danmark giver dette vinterprojekt rigtig god mening. Det fremmer mulighederne for at træne tekniske detaljer og frem for alt får pigerne rigtigt mange timer fodbold i benene,” siger DBU-træneren, som også fremhæver det sociale aspekt i projektet:

“‘Vinterholdet’ består af spillere fra mange forskellige klubber og det gør at pigerne kommer ind i et nyt miljø med nye veninder,” siger han.

Pigerne træner sammen to gange om ugen fra november til april.
Pigerne træner sammen to gange om ugen fra november til april.

Der har ikke været stillet krav til pigernes tekniske niveau, men det er ikke et problem, siger Thomas Lesly Rasmussen:

”Absolut ikke. Øvelserne gør, at pigerne vil udvikle sig uanset deres nuværende niveau, og det vigtigste for mig er de blot elsker fodbold”.

Michel Belchuke, træner for Strøby’s U-12 piger, er begejstret:

”Jeg er ikke i tvivl om, at den ekstra træning, med de mange øvelser, har været stærkt medvirkende til udviklingen og de sidste tre spillere, som ikke kom med i første omgang, har ytret et stærkt ønske om at være med, såfremt træningen forsætter og de kan tilmelde sig.  Det er derfor mit håb, at DBU vil forsætte træningen, for hvis det er tilfældet, kan jeg garantere et stort og engageret fremmøde, fra nogle motiverede og talentfulde spillere som elsker at spille fodbold,” siger Michel Belchuke.

Fotos. DBU
Fotos: DBU