England tørster efter ny international triumf i kvindefodbold

0
2119
Den aktuelle stilling i Womens Super League i England.
Den aktuelle stilling i Womens Super League i England.
Den aktuelle stilling i Womens Super League i England.

22. marts mødes de to britiske hold Arsenal Ladies og Birminham Ladies i den første af to kvartfinaler i kvindernes Champions League. I anledning af det britiske dobbeltmøde gør FODBOLD FOR PIGER her status over britisk kvindefodbold anno 2014 

Denne artikel bringes i samarbejde med bet365:

Det engelske kvindefodboldhold Arsenal LFC blev i sæsonen 06/07 det første hold udenfor Skandinavien og Tyskland til at løfte Champions League trofæet. Det er uden sammenligning den største præstation af et engelsk kvindefodboldhold. Det var den mest hørte live fodbold kommentar i dagene efter, at det lykkedes Arsenal LFC at hjemtage trofæet.

Siden da er det ikke lykkedes for et engelsk hold at løfte trofæet igen. I denne sæsons udgave af Champions League har England hele to hold med helt til kvartfinalen, og de skal endda møde hinanden. Der er tale om Birmingham City LFC og så naturligvis Arsenal LFC, og første opgør af dobbeltopgøret spilles 22. marts, mens der er returopgør ugen efter. Derved er der mulighed for, at et engelsk klubhold endnu en gang skal stå på toppen af den europæiske trone.

I den hjemlige liga er der begyndt at være mere jævnbyrdighed og kamp om pointene. Det er meget godt illustreret ved, at man i de sidste to sæsoner har haft forskellige mestre. Netop jævnbyrdigheden og konkurrencen er en vigtig faktor, hvis den engelske kvindefodbold skal vinde frem i styrke i forhold til i særdeleshed de tyske hold, som har præget europæisk kvindefodbold i rigtig mange år.

Det engelske kvindelandshold har dog stadig et stykke vej op til andre europæiske lande, heriblandt Tyskland, Norge og Danmark. Ved Europamesterskabet i Sverige i sommeren 2013 fik England således ikke en eneste sejr i en gruppe med Frankrig, Spanien og Rusland. Det lykkedes faktisk kun englænderne at skrabe et enkelt point sammen via en pointdeling mod russerne. Mange af de engelske trænere omkring engelsk kvindefodbold mener dog, at engelsk fodbold er fremadstormende og på rette vej.

Hvis du sidder og har fået lidt interesse for engelsk kvindefodbold, kan du ofte spille live betting på kampene via bet365.