Den bedste U19-række bliver ikke landsdækkende

0
831
Hillerød og Ballerup-Skovlunde er to af de licensklubber, som inviteres med i den nye U19-række.
Hillerød og Ballerup-Skovlunde er to af de licensklubber, som inviteres med i den nye U19-række.
Hillerød og Ballerup-Skovlunde er to af de licensklubber, som inviteres med i den nye U19-række.

Der bliver ingen landsdækkende U19-række, når den nuværende U18 DM-række til sommer nedlægges og afløses af U17- og U19-rækker.

DBU har skrottet tanken om en landsdækkende U19 DM-række a la den, der etableres for U17. I stedet skal der nu laves en øst- og en vest-række for de bedste U19-hold, som muligvis skal slutte med en finalekamp mellem vinderne af de to regionale rækker, der skal drives af lokalunionerne.

Om der bliver en finalekamp, hvor der kan kåres en uofficiel danmarksmester, afhænger af DBU Jylland og Fyn, som endnu ikke har meldt ud, hvordan de vil gribe vest-udgaven af U19-rækken an.  Men hos DBU Sjælland ser man meget gerne, at der laves en finalekamp, ligesom man her vil gøre alt for at sikre, at den bedste U19-række får et højt sportsligt niveau.

Antal hold endnu ikke besluttet

“Vi har endnu ikke besluttet hvor mange hold den kommende U19-række for Østdanmark skal bestå af. Det vil afhænge af hvor mange hold, der er gode nok. De fire licensklubber på Sjælland, Brøndby, Hillerød, BSF og B93-HIK-Skjold vil blive inviteret, og så vil vi vurdere, hvilke andre hold der har niveauet til at være med,” siger Thomas Rasmussen, teamleder hos DBU Sjælland.

Ansøgningsskemaerne sendes ud i næste uge, og derefter har klubberne fra 1.-18. maj til at søge. De kommende ungdomsrækker i Østdanmark offentliggøres den 11. juni, og et godt bud er, at der maksimalt kommer 8-10 hold med i den bedste U19-række, som tæller årgangene 96 og 97.

“Det må så vise sig, hvordan det sportslige niveau bliver. Hvis licensklubberne bakker op og leverer varen, så er vi kommet rigtig langt. Det her skulle jo på sigt gerne fremme fodbolden, men hvis man efter det første år konkluderer, at niveauet ikke er tilstrækkelig højt, så kan man jo beslutte at lave en landsdækkende række,” siger Thomas Rasmussen.

Sæson fra marts til november

Den nye østdanske U19-række etableres i samarbejde mellem DBU Sjælland, DBU København og DBU Lolland-Falster. De tre lokalunioner står også bag en fælles U17- og U15-række, og de er blevet enige om at udvide sæsonen for de tre eliterækker, så den går fra marts til udgangen af november. Det sker for  at lette planlægningen for klubberne, som dermed får nogle flere friweekender, der kan bruges til stævner mv.

For flere af licensklubberne vil disse friweekender kunne bruges til at indlægge kampe mod stærke svenske eller jyske hold, sådan som blandt andet Brøndby har varslet, hvis det ikke skulle ende med en landsdækkende U19-række.

Den ny struktur er blevet til efter en længere proces, som sluttede med et stort dialogmøde i Køge for klubberne i marts.

“Det har været utrolig vigtigt at vi fik alle tre lokalunioner med. Det vil sikre, at det får et godt sportsligt niveau,” siger Thomas Rasmussen.

Skal FODBOLD FOR PIGER fortsætte? Tegn et frivilligt årsabonnement til 29, 99 eller 499 kroner. Læs mere her.