Hedensteds U15-piger: Det bliver et svært men lærerigt forår

0
1367
Hedensteds U15 1-piger har taget hul på et lærerigt forår.
Hedensteds U15 1-piger har taget hul på et lærerigt forår.
Hedensteds U15 1-piger har taget hul på et lærerigt forår.

Det har været tæt på, men er indtil videre endt med to nederlag for Hedensted IF s U15-piger, som i dette forår spiller med i mesterrækken i Jylland.

Det tager dog ikke modet fra pigerne i den østjyske klub, som har fokus på udvikling og læring i dette forår, hvor modstanderne er hold fra stærke klubber som Varde, Vildbjerg, Silkeborg, Horsens og Kolding.

”Det bliver uden tvivl et svært forår og vi er kommet i en rigtig stærk pulje, hvor mange gerne vil være med i toppen. Der ligger vores målsætning dog ikke, vi har en længere sigtet plan frem mod sommer og som gerne skulle udmønte sig til efteråret. Her i foråret handler det om at give hver enkelt spiller så mange redskaber og dygtig gøre sig hver i sær både teknisk og taktisk og blive fuldstændig et med spillestilen som hold, og samtidig give plads til boblerne på andet holdet så de også er klar til efteråret hvor vi gerne skulle toppe og have en bredere trup som kan gøre sig gældende i toppen,” siger Steffen Mikkelsen, cheftræner for Hedensted IF U15 Piger M1.

Stor U15-afdeling

Det er et ungt hold, som Hedensted stiller med. I alt er der 32 spillere i hele U15-afdelingen, hvilket gør klubben i stand til at stille to 11-mandshold og et ni-mandshold. Der er dog ikke ret mange årgang 99ere. De fleste er årgang 200o og en enkelt er årgang 2001, og derfor mangler der lidt erfaring i truppen.

“Vi tager en kamp ad gangen og må se hvad det bringer, jeg tror vi på vi kan drille alle, men der vil i perioder af kampene, eller hele kampe hvor vi bliver overmatchet uden tvivl. Men vi kører på og vil arbejde hårdt på træningsbanen, så mon ikke der kommer et par overraskelser i foråret fra Hedensted, det var tæt på i første kamp,” siger Steffen Mikkelsen med henvisning til premierekampen mod Vildbjerg, hvor det blev til et nederlag på 2-4 men hvor Hedensted var foran både 1-0 og 2-1.

Steffen Mikkelsen er ny som U15-træner. Han har tidligere været tilknyttet pigeafdelingen, men har de sidste to år været træner for klubbens drenge 2000. Han er tilfreds med den optakt, som holdet har haft inden sæsonstarten:

“Opstarten her til foråret har jeg været tilfreds med både træning og træningskampe, og fokus har hele vejen været at turde at have bolden og holde den i egne rækker, så der er blevet arbejdet intensivt med de tekniske færdigheder samt det fysiske hvor vi gerne ville og bruger tiden på at få mere hurtighed i benene,” siger Steffen Mikkelsen.

Hedensted møder i næste kamp KB/NBSIF (Kolding). Kampen spilles fredag den 9. maj.