Disse 14 klubber får licens til den nye U17 DM-liga

0
991
Lyseng IF fra det sydlige Aarhus er blandt de kommende 14 U17 DM-klubber.
Lyseng IF fra det sydlige Aarhus er blandt de kommende 14 U17 DM-klubber.
Lyseng IF fra det sydlige Aarhus er blandt de kommende 14 U17 DM-klubber.

Så er der sat navne på de klubber, som får licens til den nye U17 Pige-DM-række, der efter sommerferien afløser den nuværende U18 DM-liga.

18 klubber havde søgt, men Kvindelelitegruppen har kun uddelt 14 licenser, der blandt andet er blevet tildelt på baggrund af landstrænernes vurdering af det sportslige niveau.

De 14 klubber, som får licens, er disse:

 • B93/HIK/Skjold
 • Ballerup-Skovlunde Fodbold
 • Brøndby IF
 • Fortuna Hjørring
 • Hillerød GI Damefodbold af 2010
 • IF Lyseng
 • KoldingQ
 • Næsby BK
 • Odense Boldklub
 • Skovbakken Elitefodbold Aps
 • Team Viborg
 • Varde IF
 • Vildbjerg SF
 • AaB

”Det er utroligt glædeligt, at vi igen i år har så mange klubber, der vil være en del af turneringen. Det viser, at pigefodbolden på eliteplan fortsat prioriteres ude i klubberne, og derfor har vi også en naturlig forventning om, at vi i 2014/2015 kan fastholde pigefodbolden i Danmark på et fortsat højt niveau,” siger Mette Bach-Kjær, formand for Kvindeelitegruppen, til dbu.dk.

”Vi oplever generelt en rigtig positiv udvikling ude i vores pigeklubber og det bliver kun bekræftet ved gennemlæsningen af årets ansøgninger. Der bliver bestemt knoklet derude for at løfte dansk pige- og kvindefodbold, så ingen tvivl om at udviklingen går den helt rigtige vej. Samtidig er det dog vigtigt, at vi holder fast i også fortsat at stille høje krav til hinanden, fordi det er den eneste måde, vi kan blive endnu dygtigere til at udvikle vores dygtigste pigefodboldspillere på,” fortsætter Mette Bach-Kjær.

Ja og nej til ambitiøse jyske klubber

Blandt de nye klubber i DM-sammenhæng er den aarhusianske IF Lyseng og nordjyske Aab. Begge klubber har arbejdet målrettet med at udvikle en eliteafdeling de seneste år, og Lyseng viste for nyligt, at holdet kan begå sig blandt de bedste. Det skete, da aarhusianerne spillede sig frem til DM-finalestævnet i futsal sammen med tre U18 DM-hold. Lyseng fik bronze til DM-stævnet og slog Næsby i bronzefinalen.

Blandt de ansøgere, som har fået afslag, er FC Thy Piger, som er et nyt elitesamarbejde mellem fire nordvestjyske klubber. Samarbejdet tæller blandt andet Thisted FC, der sidste år vandt U18 DM-ligaen.

De nye licenser gælder for sæsonen 2014-2015. Der kan søges igen til næste år, og årets afgørelse kan senest 21. april ankes til Licensappeludvalget.