Væksten er stoppet: Færre piger spiller fodbold

0
3718
Antallet af piger under 12 år, der spiller fodbold, faldt sidste år med 11,4 procent. Arkivfoto: Steen Trolle
Antallet af piger under 12 år, der spiller fodbold, faldt sidste år med 11,4 procent. Arkivfoto: Steen Trolle
Antallet af piger under 12 år, der spiller fodbold, faldt sidste år med 11,4 procent. Arkivfoto: Steen Trolle

Pigefodbold er ikke længere en af de hurtigst voksende idrætsgrene i Danmark. Tværtimod falder antallet af piger, der spiller fodbold, for andet år i træk. Det viser nye tal fra Dansk Boldspil Union (DBU).

DBU har nu 65.167 kvindelige medlemmer. Det er 5384 færre end sidste år og næsten 12.722 færre end i 2012. Dengang toppede antallet af pigefodboldspillere med 77.889 efter adskillige år med konstant vækst.

Tilbagegangen gælder alle aldersgrupper, men den er størst i de yngste årgange. Der er nu 30.329 medlemmer i aldersgruppen 0-12 år. Det er 3499 færre end sidste år og 6318 færre end i 2012.

Næststørst er faldet i aldersgruppen 13-18 år. Her er der nu 20.329 piger, der spiller fodbold – året før var det 21.790 piger, og for to år siden 23.073.

Udviklingen hos de yngste årgange svarer til udviklingen hos drengene, og DBU forklarer den blandt andet med faldende fødselstal og mindre årgange. Men DBUs formand Jesper Møller tager udviklingen alvorligt:

”Det ærgrer mig, at vi oplever tilbagegang i antallet af medlemmer. Årgangene bliver mindre, og konkurrencen fra andre idrætsgrene skærpes i disse år, så det kræver en endnu større indsats fra vores side at sikre attraktive tilbud og gode forhold til de yngste fodboldspillere,” siger han til dbu.dk