FC Thy Piger efter afslag på U17-licens: Vi kommer tilbage

0
950
Thisted som nykårede danmarksmestre i juni 2013.
Thisted som nykårede danmarksmestre i juni 2013.
Thisted som nykårede danmarksmestre i juni 2013.

For mindre end et år siden vandt de U18 DM og satte scoringsrekord med 122 mål. Men nu er det snart slut med at være med blandt landets bedste for Thisted FC.

Klubben, som i juni 2013 fik overrakt guldmedaljer og DM-pokal efter sidste spillerunde i U18 DM-ligaen, er blandt de fire klubber, der har fået afslag på sin ansøgning om licens til den nye U17 Pige-DM-række, der efter sommerferien afløser U18 DM.

Thisted havde søgt licens sammen med tre andre Thy-klubber under en ny fælles eliteoverbygning, FC Thy Piger. Men det har ikke været nok til at overbevise Kvindeelitegruppen i DBU, der kun har givet licens til 14 ud af 18 ansøgere.

Beslutningen ærgrer Thisted FC/FC  Thy Piger. Men eliteformand Bent Andersen bebuder, at FC Thy Piger er klar med en ny ansøgning til næste år, for målet er fortsat at blande sig i toppe af dansk pigefodbold.

Bent Andersen skriver i en udtalelse til FODBOLD FOR PIGER:

1. Efter at Thisted FC var blevet dansk mester 2013, var vi godt klar over at vi ville få et svært år. Da sæsonen startede var der kun 2-3 spillere tilbage fra holdet der blev dansk mester. Vi startede altså helt forfra med et meget ungt hold, som i efteråret havde svært ved at finde fodfæste. Men i slutningen af efteråret begyndte det at vende og der kom point på kontoen. Denne gode periode er fortsat i starten af foråret, og der der har været vigtigt at bemærke er, at de de første 3 kampe efter vinterpausen har der været brugt 10 spillere, der kan indgå i et kommende U17 hold. Vi har virkelig forsøgt at tænke fremtid. Vi har hele tiden vidst, at det ville blive svært i år, men vi har valgt at satse på spillere med en fremtid på et kommende U17 hold. Hvor mange af de nuværende klubber spiller med et så ungt hold? Vi har bl.a. spillet med 3 spillere fra årgang 2000 som er inde i DBU´s talentarbejde.

2. Vores ansøgning i år er baseret på en overbygning mellem 4 Thy klubber. Det betyder, at tidligere problemer med at holde et niveau på 30 U18 spillere, nu er vendt til, at vi har mellem 30-35 i hver fødselsårgang. Organisationen er styrket, fordi der nu er kræfter fra 4 klubber der arbejder målrettet med at fastholde og udvikle områdets pigespillere. I det hele taget er det bedste fra Thisted FC tidligere licens ansøgninger taget med. Vi har en velfungerende trænergruppe, bestående af veluddannede trænere, målmandstræner, fysisktræner og sundhedssektor.

3. Vi vil gerne benytte lejligheden til at ønske alle licensklubber tillykke. Det er stort at være licensklub. Især et stort tillykke til de 2 nye i det fine selskab. Det er yderst fortjent. Når det så er sagt, er der måske et par af de “gamle” licensklubber, der trænger til at vise at de for alvor hører til det fine selskab. Vi har endnu ikke besluttet om vi vil anke, fordi det ser noget håbløst ud, når der allerede er tildelt 14 licenser, hvilket sikkert er det maximale antal klubber som DBU ønsker i det fine selskab.

Men når det så er sagt, så vil vi uanset afgørelsen arbejde mindst lige så målrettet på at komme tilbage så hurtigt som muligt. Vi ved godt hvad der skal til. Vi havde en meget talentfuld årgang 1995. Den var nok til et dansk mesterskab, men for at opretholde licens skal der talentfulde årgange til år efter år. Det har både ambitionen og talentet til igen at blive dansk mester inden for 2-3 år.