MIT FODBOLDLIV: Line Johansen, Premier League i Brisbane, Australien, UQFC

0
2474
Line Johansen fortæller her om sit liv som målmand for University of Queensland FC.
Line Johansen fortæller her om sit liv som målmand for University of Queensland FC.
Line Johansen.

Navn: Line Johansen, 24 år, målmand for University of Queensland FC (UQFC) der spiller i South East Queensland Women’s Premier League (SEQ WPL)  i Australien. Ligaen består af 14 hold, spilles fra marts til august og er den højeste liga i staten Queensland (kun overgået af den nationale liga W-League som spilles fra nov-feb).

Vi ligger i øjeblikket på en delt førsteplads med fem sejre i seks kampe og har som målsætning at ende i top fire og dermed komme i finale-slutspillet (vind eller forsvind semifinale og grand final). Af udenlandske spillere har vi ud over jeg selv en angriber fra Japan. Resten af spillerne er lokale og et godt mix af nye og gamle i klubben samt unge og mere rutinerede spillere.

Træningstimer og –dage om ugen: Jeg har 2 holdtræninger, 1 målmandstræning og 1 kamp om ugen, hvilket svarer til cirka 6-7 timer. Derudover laver jeg core-styrketræning dagligt og løber 2-3 gange om ugen.

Min fodboldkarriere: Kort fortalt begyndte jeg at spille fodbold som 9 årig og har spillet i AaB, B52, Fortuna Hjørring, Watford Ladies FC i England og siden august 2013 i Australien. Jeg var som ungdomsspiller involveret i U14, U17 og U19 landshold og som seniorspiller i Danmark har jeg senest spillet 3F-Liga, 1. Division og Danmarksserie.

Det bedste ved fodbold: At spille en brandkamp, enten som enkeltperson eller hold, og vinde.

Største fodboldoplevelser: Var med til EM-kvalifikation i Schweiz med U19 landsholdet i 2008, vandt 1. Division og oprykning til 3F-Ligaen med AaB i 2010, blev tildelt the John Hurley Best on Field Medal for kampens spiller i en opvisningskamp med Melbourne’s Premier League All Stars hold i 2013.   

Ambitioner/mål med fodbold: Mit langsigtede mål er at blive ved med at spille på højt plan nogle år endnu enten i udlandet eller i Danmark. Kortsigtet fokuserer jeg på min personlige udvikling og på at lede mit hold til et godt resultat i ligaen: Følelsen af at jeg udvikler mit spil og gør en forskel for mit hold gør alle timerne på træningsbanen det hele værd og booster min motivation.

Om at spille i udlandet: Alle har mulighed for at spille i udlandet, uanset om man er landsholdsspiller eller ej. Men gør det ikke for pengenes skyld, for der er desværre stadig ikke er mange penge i kvindefodbold. Gør det i stedet for oplevelsens skyld! Det er en fantastisk udfordring, både sportsligt og personligt, at rejse til et andet land og skabe sig en tilværelse. Der er ingen tvivl om, at det er hårdt at tage afsted på egen hånd og være væk fra familie og venner og alt det man går glip af derhjemme. Men det er uden tvivl en meget lærerig oplevelse, hvor man udvikler sig utrolig meget, lærer meget om sig selv og den kultur man bliver en del af og skaber venskaber og minder for livet.

ONSDAG

Klar til morgenløb!
Klar til morgenløb!

Vækkeuret ringer kl. 7 og jeg står op for at løbe en lille tur inden temperaturerne kommer for højt op. Jeg bor hos min træner og hans familie i bydelen St Lucia i Brisbane i Australien.

En svalende dukkert i poolen efter løbeturen.
En svalende dukkert i poolen efter løbeturen.

Efter løbeturen laver jeg min daglige core træning, og sommetider tager jeg mig en lille svømmetur i poolen i forhaven for lige at give musklerne mulighed for at slappe af. Her i Brisbane er klimaet tropisk og på trods af at vi går vinteren i møde, er her stadig 25-30 grader om dagen. Derfor er det vigtigt at sørge for, at væskebalancen hele tiden er i orden, så jeg har altid en drikkedunk med mig.

Frisk smoothie...
Frisk smoothie…

Derefter er det blevet tid til et hurtigt bad og en frisk smoothie til morgenmad.

I gang med specialet.
I gang med specialet.

Efter morgenens aktiviteter er afsluttet sætter jeg mig ved skrivebordet. Jeg læser en kandidat i Kultur, Kommunikation og Globalisering på Aalborg Universitet hjemme i Danmark og er i gang med at skrive mit afsluttende speciale. Det foregår typisk enten på biblioteket eller herhjemme ved skrivebordet.

Frokostpause!
Frokostpause!

Så er der frokostpause hvorefter dagen typisk fortsætter med speciale eller med at arbejde for den australske hjælpeorganisation Sport Matters, hvor jeg hjælper med koordineringen af deres frivillige. Hvis jeg er heldig får jeg også lige snuppet mig en lur sidst på eftermiddagen. Omkring kl 17.30 kører jeg sammen med min træner til træningsbanen som ligger cirka et kvarters kørsel væk. Her nede har man ikke på samme måde klubhus med tilhørende træningsbaner som derhjemme i Danmark, så vi træner sommetider på forskellige baner i området. Inden min egen holdtræning er jeg målmandstræner for klubbens tre U13 pigemålmænd.

Færdig træning...
Færdig træning…

Dagens 1,5 times træning er slut. Både første- og andetholdet træner sammen og vores træninger fokuserer typisk på små pasningsspil som opvarmning og derefter større spil på halv bane, hvor fokus er på vores organisation og på taktik i forhold til den kommende weekends kamp. Vi har kun holdtræning to gange om ugen og målmandstræning en gang om ugen, så derfor træner jeg selv coretræning dagligt og intervalløb 2-3 gange om ugen.

Hej Danmark...
Hej Danmark…

Så er jeg hjemme og får mig lidt at spise. Der er 8 timers tidsforskel hjem til Danmark, så det er ofte om aftenen jeg snakker på Viber eller Skype med dem derhjemme. Derefter tager jeg mig et bad og hopper under dynen.

Du kan følge Line Johansen på hendes facebookside her.