U18: Brøndby på andenpladsen efter heldig sejr over Fortuna

0
938
Brøndbypigerne i jubel efter scoringen til 1-0.
Brøndbypigerne i jubel efter scoringen til 1-0.
Brøndbypigerne i jubel efter scoringen til 1-0.

Brøndby spillede sig lørdag op på andenpladsen i U18 DM Ligaen, da holdet hjemme vandt 3-0 over Fortuna Hjørring. Men det kunne sagtens være endt i nederlag for hjemmeholdet, som især i første halvleg havde store problemer med et velspillende Fortuna-hold, der bare ikke formåede at udnytte sit overtag i spillet.

”Det første mål blev afgørende. Vi har i flere kampe haft det problem, at filmen knækker lidt, når først modstanderne scorer. Det er noget mentalt, som vi skal arbejde på,” siger Fortunas træner Jacob Borup.

Set fra hans plads på sidelinjen var Fortuna klart det bedste hold frem til scoringen, som faldt i det 75. minut. Josephine Hjortshøj sendte bolden i mål via stolpen og samme Josephine Hjortshøj gjorde det kort efter til 2-0, inden Cecilie Nielsen i kampens slutfase slog sejren fast med en scoring til 3-0.

”Jeg synes faktisk, vi spiller dem ud af banen i første halvleg. Vi vil gerne være spilstyrende med et godt opbygningsspil, der kan starte helt nede ved målmanden, og vi vil gerne lægge et højt pres på modstanderne, når de har bolden, og det var der flere gode eksempler på i dag,” siger Jacob Borup.

“Klasser bedre end os i første halvleg”

Brøndbys træner Rene Nielsen var ikke uenig med sin Fortuna-kollega.

”Fortuna er klasser bedre end os i første halvleg, hvor de sagtens kunne have ført med to-tre mål, og det må jeg tage på min kappe. Taktisk var vi ikke i tvivl om, hvordan kampen skulle gribes an, men vi var slet ikke mentalt klar i første halvleg, og det er jo mit ansvar,” siger Rene Nielsen.

Brøndby spillede betydeligt bedre efter pausen. Det kunne lugte af, at Brøndbytræneren havde talt med store bogstaver i pausen, men det var ikke tilfældet:

”Nej, jeg skælder ikke ud, for som jeg siger til dem, det kommer der ikke noget konstruktivt ud af. Det er sådan en dag, hvor de skal hive sig selv op, og det formår de at gøre i anden halvleg, hvor de finder tilbage til vores taktiske oplæg og formår at matche Fortuna fysisk,” siger Rene Nielsen.

Brøndby overhaler med sejren KoldingQ på andenpladsen og er nu fire point efter førerholdet Skovbakken.

”Det går jeg ikke så meget op i. Der er mange kampe endnu og der kan nå at ske meget, så jeg lader andre om at kigge på tabellen,” siger Rene Nielsen.

Brøndby møder mandag OB hjemme, mens Fortuna Hjørring spiller ude mod B93-HIK-Skjold.U18 BIF Fortuna 19042014 1 U18 BIF Fortuna 19042014 2 U18 BIF Fortuna 19042014 3 U18 BIF Fortuna 19042014 4 U18 BIF Fortuna 19042014 6 U18 BIF Fortuna 19042014 7 U18 BIF Fortuna 19042014 8