KoldingQ: Gør U19-rækken landsdækkende

0
725
Koldings U18 DM-trup. Fra næste sæson satster KoldingQ på både U17 og U19.
Koldings U18 DM-trup. Fra næste sæson satster KoldingQ på både U17 og U19.
Koldings U18 DM-trup. Fra næste sæson satster KoldingQ på både U17 og U19.

Mens der endnu ikke er nogen officielle udmeldinger om formen på den kommende U19-række, så meddeler endnu en stærk pigeklub, at den er klar til at satse helhjertet på U19 og at den ønsker en landsdækkende U19-række. Tidligere har Brøndby meldt ud, at den går efter det højest mulige niveau i U19. Samme melding kommer nu fra KoldingQ:

”En landsdækkende turnering, som løber sideløbende med eksempelvis U17 eller 3F er klart at foretrække, da spillerne også skal udvikles igennem kamp og vi ser helt sikkert en U19 række som skal være stærkere end både 1. division og U17DM. Skulle DBU lægge op til en regional række, vil vi overveje nøje vores engagement i denne, da vi vil sikre at vores U19 spillere bliver matchet i hver eneste kamp. Vi afventer derfor med spænding udspillet fra DBU og håber på at rækken bliver en overbygning af U17DM,” skriver KoldingQ på sin hjemmeside.

Regional eller landsdækkende?

Det er DBUs kvindeelitegruppe, der beslutter formen for den kommende U19-række. Selv om der er kun er fire måneder til sæsonstarten, er det endnu uvist, om det bliver en landsdækkende eller en regional løsning. Brøndby har lige ud erklæret, at den kun er med, hvis det bliver en landsdækkende række. Ellers vil klubben på vestegnen finde alternativer for at sikre, at spillerne bliver matchet på tilstrækkelig højt niveau.

Fra KoldingQ lyder meldingen nu også, at den ikke vil garantere, at den er med, hvis den bedste U19-række kun bliver regional:

“Skulle DBU lægge op til en regional række, vil vi overveje nøje vores engagement i denne, da vi vil sikre at vores U19 spillere bliver matchet i hver eneste kamp. Vi afventer derfor med spænding udspillet fra DBU og håber på at rækken bliver en overbygning af U17DM,” skriver KoldingQ.

Morgentræning og lektiehjælp

Østjyderne, som også har et 3F Ligahold, er i fuld gang med at lave et elite set up for U19. På sin hjemmeside skriver KoldingQ

“(…)  klubben ønsker at tilbyde de bedste forhold til såvel træning som kamp, så overgangen fra elite ungdomsfodbold til elite seniorfodbold styrkes og udvikles. Det betyder at vi i KoldingQ satser på vores U19 hold, hvor vi er i gang med at finde trænere og ikke mindst lave forberedelserne til et nyt hold i klubben. I KoldingQ ønsker vi at tilbyde vores U19 spillere følgende:

  • 4 gange holdtræning ugentligt
  • Træningspas med 3F-liga truppen
  • Mulighed for morgentræning  2 dage om ugen
  • Individuelle træningspas efter ønske
  • Højtuddannede trænere
  • Træningstøj, som bliver vasket i klubben
  • Samarbejde med alle ungdomsuddannelser i området
  • Samarbejde med Universiteter i hele regionen
  • Mulighed for lektielæsning i klubben
  • Hjælp til bolig i byen

Vi ønsker at tilbyde en pakkeløsning, hvor skole/uddannelse, boforhold og fodbold bliver sammensat som den optimale løsning for den enkelte spiller med individuelle hensyn. Tryghed og sociale aspekter er i højsæde når der kigges på spillerens hverdag for at sikre at elitesport kan kombineres med uddannelse”.

Læs også:

Brøndby: Vi er kun med, hvis U19 bliver landsdækkende

Ballerup-Skovlunde satser helhjertet på U19-elite