Varde hentede guld og bronze ved Easter Cup i Holland

0
1554
Vindere af Easter Open U17-rækken: Varde IF U15 M1.
Vindere af Easter Open U17-rækken: Varde IF U15 M1.
Vindere af Easter Open U17-rækken: Varde IF U15 M1.

37 spillere i årgangene 1999 og 2000 fra Varde IF havde en forrygende tur til Holland i påsken. Pigerne deltog den internationale påsketurnering Easter Open i Boxmeer ved Nijmegen, og det blev til både guld og bronze for Varde IF, som imponerede med masser af mål og adskillige clean sheets.

Guldmedaljerne gik til U15 1-holdet, som var tilmeldt U17-rækken. Varde IF gik i finalepuljen efter tre sejre og nul scoringer i mod sig  i den indledende pulje. Derefter blev det til en sejr på 3-0 over hollandske SC’t Zand og 0-0 mod den engelske Teeside Centre of Excellence, inden Varde røg ud i et sandt finaledrama, hvor både Varde og Teeside Centre of Excellence kunne vinde turneringen, afhængig af resultaterne af de to holds sidste kampe, som blev spillet samtidig ved siden af hinanden.

Varde IF fortæller om dramaet, som altså endte med at Varde trak det længste strå:

“Englænderne kom hurtigt foran 3-0 mod det hollandske hold, mens vi på det tidspunkt ’kun’ førte 1-0 mod vore finske modstandere. Pludselig får vi dog skabt de nødvendige chancer og får hul på bylden, og med 4 hurtige mål bringer vi os på 5-0 og ligger på det tidspunkt til at vinde turneringen da stillingen fortsat er 3-0 på banen ved siden af. Englænderne får dog scoret 2 gange mod slutningen af kampen og får dermed også bragt sig på 5-0 inden dommerens sidste fløjt og troede dermed de skulle sparke straffespark mod os om turneringssejren. De havde dog gjort regning uden vært, for et par minutter før tid, begås der straffespark mod Frida Petersen som en velspillende Mille Gejl sikkert omsætter til den scoring der viser sig at blive den afgørende i forhold til den samlede turnerings-sejr”.

To glade spillere fra årgang 2000, Maria Olsen og Sophie-Marie Ingeberg der spillede mod 3 år ældre modstandere i U17-rækken.
To glade spillere fra årgang 2000, Maria Olsen og Sophie-Marie Ingeberg, der var med til at vinde guld.

U15 2-holdet stillede op i U15-rækken, og gik det lige så godt som førsteholdet i den indledende pulje, hvor det blev til tre sejre og ingen scoringer. I finalepuljen vandt holdet sine tre kampe, og skulle derefter møde vindrene af den anden finalepulje, engelske Teeside Centre of Excellence, som 1.-holdet også kæmpede om guldet med i U17-rækken.

“Teeside Centre of Excellence er en kombineret efterskole/highschool hvor spillerne træner hver eneste dag. Det skulle vise sig at være lidt for stor en mundfuld for vore piger der efter en ærefuld og særdeles flot fight måtte bøje sig og inkassere turneringens eneste nederlag (og mål) idet man tabte 0-3,” fortæller Varde.

Ud over en masse fodbold,  bød Hollandsturen også på en masse socialt samvær og udflugter. Der var blandt andet en tur til Amsterdam, hvor spillere, ledere og forældre var kanalrundfart, tivolibesøg, tre timers shopping og gåtur i samlet flok gennem Amsterdams berygtede Red Light District.

“…hvor man fik vished for at der er en vis kulturforskel mellem Holland og Danmark inden dagen sluttede på hotellet med aftensmad, et lille møde samt underholdning som spillerne havde forberedt hjemmefra,” som det hedder fra Varde.

Skal FODBOLD FOR PIGER fortsætte? Tegn et frivilligt årsabonnement til 29, 99 eller 499 kroner.

Anfører Mille Gejl med pokalen efter en hæsblæsende afslutning i U17.
Anfører Mille Gejl med pokalen efter en hæsblæsende afslutning i U17.