Jylland-Fyn klar med fælles U19-række

0
724
Varde og KoldingQ, der i weekenden mødtes i U18 DM-ligaen, er med i den nye U19-række.
Varde og KoldingQ, der i weekenden mødtes i U18 DM-ligaen, er med i den nye U19-række.
Varde og KoldingQ, der i weekenden mødtes i U18 DM-ligaen, er med i den nye U19-række.

DBU Jylland og DBU Fyn er efter sommerferien  klar med en fælles U19-række for de bedste 10-12 U19-hold vest for Storebælt.

Som bekendt bliver den nuværende U18 DM-række nedlagt efter sommerferien, og mens der bliver lavet en ny landsdækkende U17 DM-liga, så bliver der ingen landsdækkende U19-række. I stedet skal der laves regionale rækker, og DBU Jylland og DBU Fyn er nu klar med en fælles vest-turnering for de bedste U19-hold.

Det bliver en helårsturnering, som får op til 12 deltagende hold. De ti klubber med ungdomslicens vest for Storebælt bliver alle inviteret til at deltage i turneringen, og derudover kan ikke-licensklubber søge om de resterende pladser, der bliver fordelt ud fra en sportslig vurdering, der foretages af DBU Jylland og DBU Fyn.

DBU Sjælland og DBU København har valgt en tilsvarende model, og det er nu besluttet, at vinderne af øst- og vest-turneringerne skal mødes i en slutkamp i juni 2015. Vinderen af dén kamp vil kunne kalde sig uofficiel danmarksmester for U19-hold 2014-2015.

U19-rækkerne er for årgang 96 og 97, men det er besluttet, at holdene skal kunne stille med op til to spillere pr. kamp, der er et år for gamle.

Støt FODBOLD FOR PIGER med et frivilligt abonnement – for hvem skal ellers skrive om dansk pigefodbold?