Line Røddik og Marta da Silva i Champions League-finalen

0
903
Brasilianske Marta da Silva, tidligere kåret til verdens bedste, er blandt de 11 nominerede. Foto: Steen Trolle
Superstjernen Marta da Silva skal spille sin fjerde Champions Leaguefinale. Foto: Steen Trolle
Superstjernen Marta da Silva skal spille sin fjerde Champions Leaguefinale. Foto: Steen Trolle

Det er årets  største kvindefodboldkamp, som torsdag aften kan opleves på Eurosport 1. Svenske Tyresö møder tyske Vfl Wolfsburg i kvindernes Champions League-finale, og kampen har et dansk islæt. Landsholdsspiller Line Røddik er en del af det svenske tophold Tyresö, som også har stjernerne Marta da Silva, Caroline Seger og Verónica Boquete på holdet.

Trods stjernerne, som også tæller den amerikanske angriber Christen Press, der har scoret ni gange i otte Champions League-kampe, ligner Wolfsburg favoritter. Tyskerne er forsvarende Champions League-mestre efter sidste års sejr over Lyon, og holdet drømmer om at blive det tredje hold i historien, der formår at forsvare Champions League-trofæet.

For Marta Da Silva kan finalen blive historisk. Det er i år ti år siden, at hun vandt Champions League-trofæet med sin daværende svenske klub Umeå. Brasilianske Marta, der fem gange er kåret til verdens bedste, var også i finalen i 2007 og 2008.

Kampen spilles kl. 20.30 dansk tid på Do Restelo Stadion i Lissabon. Eurosport 1 starter transmissionen kl. 20.15.