Lyngs Idrætsefterskole tog guldet i skoleligaen

2
1479
Lyngs Idræftsefterskole fejrer DM-guldet.
Lyngs Idræftsefterskole fejrer DM-guldet.
Lyngs Idræftsefterskole fejrer DM-guldet.

OPDATERET Lyngs Idræftsefterskole er årets vinder af Skoleligaen, som Dansk Skoleidræt arrangerer for skoler med fodboldlinjer. Mandag blev skoleligaen afgjort ved et finalestævne i Fredericia, og skolen i Thyholm ved Limfjorden spillede sig helt til tops med sejre over Københavns Idræftsefterskole (KIES) og BGI Akademiet.

Semifinalen mod KIES blev vundet 2-0. Mia Mikkelsen og  Astrid Timmers scorede hver et mål i første halvleg, mens anden halvleg endte målløst.

“Vi havde mulighederne for at bringe os på 3-0 og KIES havde også et par muligheder, så alt i alt var det en rigtig god kamp mellem to stærke hold,” fortæller Keld Østergaard, træner for pigerne på Lyngs.

Finalen stod mod BGI Akademiet, der slog ISI fra Ikast med 5-0 i semifinalen. Lyngs vandt 3-0 og målene til 1-0 og 3-0 blev scoret af Rikke Dybdahl, mens Astrid Timmers sørgede for 2-0-målet på en stikning fra Rikke Dybdahl.

Rikke, der spiller U18 Dm i Team Viborg, blev efterfølgende kåret finalens bedste spiller. Ikke overraskende, eftersom hun er ungdomslandsholdsspiller og topscorer for Viborg, ligesom mange vil huske hende som ligatopscorer for Thisteds U18 DM-guldvindere i sidste sæson, hvor Rikke Dybdahl scorede hele 34 mål.

”Det er et hold af spillere, der kender hinanden godt. Syv af pigerne spiller i Lemvig, der fører Mesterrække 1, og fem af pigerne spiller i Thisted. Det er et teknisk dygtigt og pasningstærkt hold,” fortæller Keld Østergaard, der ud over at arbejde med pigerne på Lyngs Idrætsefterskole også er træner for pigerne i Lemvig.

Lyngs Idrætsefterskole er i øvrigt en af de seks efterskoler, som er med i et nyt DBU-talentsamarbejde. De seks er alle blåstemplet af DBU som skoler,  hvor elitefodboldspillere kan kombinere et efterskoleophold med en elitefodboldkarriere.

“Vi træner fire gange om ugen på skolen, to gange holdtræning og to gange individuelt, og de bedste spillere har desuden mulighed for at træne med drenge,” fortæller Keld Østergaard.

Skal FODBOLD FOR PIGER fortsætte? Tegn et frivilligt abonnement til 29, 99 eller 499 kroner

2 COMMENTS