Vokseværk i Aarhus: Fodboldpiger strømmer til Skovbakken

0
1514
Skovbakken er populær blandt de yngste fodboldpiger.
Skovbakken er populær blandt de yngste fodboldpiger.
Skovbakken er populær blandt de yngste fodboldpiger.

Fodboldglade piger strømmer i disse måneder til Skovbakken, som lige nu oplever stor tilgang til pigerækkerne i årgangene U10-U15.

Klubben annoncerer ikke efter spillere, men mund-til-mund-metoden har fået mange piger til at lægge vejen mod Aarhus Nord,  og Skovbakken ved allerede  nu, at den efter sommerferien vil få mindst 35-40 flere spillere fra klubber i området.

“Vi har spillere fra rigtigt mange dele af Århus og omegn og fælles for spillerne er, at de kommer af sig selv fordi de ønsker større udviklingsmuligheder og at være en del af en klub, der har fuld fokus på pigefodbolden,” siger ungdomsformand Claus Balle i en pressemeddelelse.

Den store spillertilgang betyder, at Skovbakken kan styrke talentarbejdet i de yngste årgange, fortæller Claus Balle:

“Klubbens dygtige trænere kan opstarte talentarbejdet helt nede i de mindste rækker og dermed skabe en rød tråd hele vejen op til ligaen. Skovbakken er allerede nu en meget ivrig leverandør af spillere til DBU’s talenthold fra U14 årgange og op. Hen over vinteren har en del af klubbens 11-12-årige piger trænet to gange om ugen på et teknisk udviklingshold under DBU i Tilst,” siger han.

Han understreger, at klubben, der har en målsætning om at være “Aarhus største og bedste klub på pigesiden”, også lægger stor vægt på det sociale:

“Det sociale vægtes meget højt i klubben og der arrangeres ture til udlandet, overnatninger, fællesspisninger og deltagelse i forskellige stævner, både udendørs og indendørs. I sommerferien afholdes hvert år DBU’s Fodboldskole, som mange piger også deltager i,” siger han.

Piger som er interesseret i en prøvetræning på ét af Skovbakken U11-U15 hold, er velkomne til at kontakte Marie Greve på 22124286 eller grevemarie@gmail.com.

Foto fra en fællestræning i vinter.
Foto fra en fællestræning i vinter.