MIT FODBOLDLIV: Giuditta Nielsen, Illawarra Stingrays, Australien

1
1982
Giuditta Nielsen, 24 år, Illawarra Stingrays.
Giuditta Nielsen, 24 år, Illawarra Stingrays.
Giuditta Nielsen, 24 år, Illawarra Stingrays.

Navn: Giuditta Lysholm Nielsen, 24 år, venstrekant-spiller for Illawarra Stingrays, som spiller i New South Wales National Premier League (NSW Women’s Premier League). NSW Premier League er den næsthøjeste liga i Australien. Den højeste liga er W-League.

Træningstimer og –dage om ugen: Vi træner to gange om ugen, en halvanden times træning for hver træning, og vi spiller kamp hver søndag. Herudover skal vi selv sørge for at løbe og styrketræne mindst to gange om ugen.

Min fodboldkarriere: Min fodboldkarriere startede i klubben F.A. 2000, da jeg var knap 10 år gammel. Her spillede jeg på et drengehold i et år og som den eneste pige på holdet. Det var en god start på fodboldlivet, men fandt hurtigt ud af, at hvis jeg skulle fortsætte med fodbolden, skulle jeg finde et en klub med et pigehold. Det blev derfor F.B., hvor jeg også spillede i et års tid. Derefter fandt min far klubben B.93, (den perfekte klub) og der har jeg været lige siden. I B.93 kom jeg blandt andet med på U12, U14, U15 DBU træning. I 2011 flyttede jeg til Sydney, Australien, idet jeg fandt kærligheden hernede. Men kærligheden til fodbolden sluttede næppe, den voksede naturligvis og resulterede i, at jeg spillede for diverse klubber, nu for Illawarra Stingrays.

Det bedste ved fodbold: På banen: At glemme alt, og simpelthen leve sig ind i sin egen fodboldverden med resten af holdet, samt følelsen af at have spillet en kanon god kamp. Uden for banen: Så elsker jeg at drible og jonglere med bolden! Generelt er fodbold en fantastisk sport, en kunst i mine øjne.

Største fodboldoplevelser: Da jeg blev udtaget til NSW Women’s Premier League. Der er selvfølgelig mange gode minder og oplevelser, som hører under denne kategori, fx da jeg blev årets spillere, da vi vandt diverse stævner som mindreårige, da man spillede pokalkamp, da man blev udtaget til DBU træning, og at spille i udlandet.

Ambitioner/mål med fodbold: At fortsætte med at spille. Min drøm har jo altid været at blive professionel fodboldspiller, og hvor der er vilje, der er vej. Nu er jeg så blevet semi-pro, og det er vel en lille drøm, der er gået i opfyldelse. Kan ikke forestille mig et liv uden en bold.

Om at spille i udlandet: Man har en lidt anderledes fodboldmentalitet i Australien, men i sidste ende er essensen stadig den samme som den i DK: team-play, god kommunikation på banen, vilje til sejr og oprejst pande. Vi bliver altid mindet om af vores træner, at så længe vi har attituden på rette plads, så er vi uovervindelige – også selvom vi teoretisk set taber kampen. Jeg har spillet i tre klubber. Den første var Padstow Hornets, derefter spillede jeg på førsteholdet for Sydney University, og nu spiller jeg så for Illawarra Stingrays. At spille i udlandet indebærer mange gode ting: Ny kultur, nye venner, nye spilletaktiker, mange gode oplevelser. Det er uden tvivl en oplevelse for livet som alle bør have mulighed for at prøve.

I Premier League har man First grade og Reserve grade, og om du spiller på det ene eller det andet hold, afhænger det udelukkende af dine præstationer under træningen samt under kampene. Den ene uge spiller du måske Reserve grade, hvor du så den næste kan spille på First grade – det afhænger af dig og din vilje til at lykkes i det, trænerne forventer af dig. Hver måned tager vi en BIP test, for at teste vores kondition. Denne test spiller samtidig også en stor rolle for ”udtagelsen” til First grade.

I sagens natur handler fodbold om at have det sjovt! Fodbold er jo en følelse. Min gamle træner, Michel Zola, sagde altid ”Når fodbold for alvor skal være for sjov!”.

En dag i mit fodboldliv

Morgen: Står op kl. 6, tager en lille løbetur. Hilser hurtigt på papegøjerne, og tager derefter på arbejde:Giuditta 2

Klar til løbetur:Giuditta 3

Formiddag: Er nu på arbejde. Blev færdiguddannet i sommers (BA i Italiensk Sprog og Kultur/Mediefag) fra Københavns Universitet. Besluttede mig for at tage pause fra kandidaten, og arbejder nu med online marketing. Min arbejdsplads er fantastisk, for vi har både fitnessrum og diverse sports hver dag. Om onsdagen spiller jeg altid indendørs fodbold med drengene, også selvom jeg har træning igen om aftenen. Jo mere fodbold, des bedre bliver det! Giuditta 4

Frokosttid: Udsigten fra mit arbejde – Bondi Junction, Sydney. Her spiser jeg min frokost. Giuditta 5

Eftermiddag: Kl. 17.00 tager jeg direkte af sted til træning fra mit arbejde i Bondi Junction (Bondi Beach) til Wollongong. Vi starter træningen klokken 19.00 lige på. Det er en lang rejse fra arbejde til fodbold, men det er naturligvis det hele værd.

Giuditta 6

Aften: Kl. 20.30 kører hjem igen, får strukket godt ud og går i bad. I morgen er der atter en fodbolddag 🙂Giuditta 7

Mit hold – Illawarra United Stingrays:Giuditta 8

Det var så en dag i mit fodboldliv! Giuditta 10

Skal FODBOLD FOR PIGER fortsætte? Tegn et frivilligt abonnement på 29 kr., 99 kr. eller 499 kr.

1 COMMENT

  1. Hej Guiditta. Hvor fantastisk det er at du spiller fodbold på så højt et plan. Ja, som du skriver kræver det også sin træning. Hvor et dit fodboldhold flot .
    Hilsen fra Inger og Steinar , vesterbro