Ungdomselitearbejdet i B93-HIK-Skjold runder vigtig milepæl

0
1340
B93-HIK-Skjold har ambitioner om at spille med i toppen af den kommende U17 DM-liga.
B93-HIK-Skjold har ambitioner om at spille med i toppen af den kommende U17 DM-liga.
B93-HIK-Skjold har ambitioner om at spille med i toppen af den kommende U17 DM-liga.

Ungdomseliteholdene i Fodboldalliancen B93/HIK/Skjold er nu helt og aldeles selvfinansierende, skriver fodboldalliancen på sin hjemmeside.

Budgettet for 2014-15, som lige runder en million kroner, stammer udelukkende fra elitespillernes egne kontingentmidler, samt tilskud fra DBU, Team Copenhagen, Gentofte Kommune og andre eksterne samarbejdspartnere som for eksempel Nørre Fælled Skole.

“Da HIK for ca. 4 år siden besluttede at etablere et ungdomselitearbejde på pigesiden, var det bl.a. med en klar målsætning om at:

  • eliten inden for en kort årrække skulle kunne klare sig for egne midler.
  • eliten skulle tilføre bredden kompetencer, og ikke bruge breddens midler.

Det er nu en realitet, og dermed har vi nået den første store milepæl i arbejdet med ungdomselitefodbold for piger! Vi intensivere derfor arbejdet med at skabe et enestående talentudviklingsmiljø for elite fodboldpiger, samtidig med at vi nu kan udvikle et stærkere tilbud til alle vores breddemedlemmer,” skriver  B93/HIK/Skjold.

Flere midler til ungdomselitearbejdet

I løbet af de næste par år vil der tilført flere midler til ungdomselitearbejdet. Pengene skal, som det formuleres, bruges til at skabe et talentudviklingsmiljø som konstant udvikler spillere til højeste nationale og internationale niveau.

“Det intensiverede arbejde bliver synligt på træningsbanerne allerede fra efteråret 2014, hvor det er vores ambition at spille med i toppen af den nye U17 DM-liga,” lyder det københavneralliancen.

U10- og U11-hold får træning af eliteholdstrænere

Efter sommerferien vil Fodboldalliancen B93/HIK/Skjold, i samarbejde med BK Ryparken, udvide med yderligere to entusiasthold for U10 og U11.

“Pigerne vil blive trænet af fodboldalliancens eliteholdstrænere, i overensstemmelse med principperne i ”Skilled, fit and proud” udviklingsprogrammet. Grundprincipperne vil også her være at ”inkludere ikke ekskludere” samt ”fokus på at udvikle den enkelte spiller”,” skriver B93/HIK/Skjold.

Læs mere på alliancens hjemmeside her.

Skal FODBOLD FOR PIGER fortsætte? Tegn et frivilligt abonnement til 29, 99 eller 499 kroner