“Champions League og EM var de største oplevelser – og de hårdeste nederlag”

0
1157
Line Røddik har vundet det svenske mesterskab med Tyresö, men klubber er netop gået konkurs.
Line Røddik har vundet det svenske mesterskab med Tyresö, men klubber er netop gået konkurs.
Line Røddik vandt det svenske mesterskab med Tyresö i 2012.

Hun bevæger sig med overblik, teknisk finesse og fuldendt balance på banen. Hun er kåret som landets bedste, kvindelige fodboldspiller og har spillet såvel med som mod nogle af de største profiler i verden. Mød Line Røddik Hansen, som startede med at spille fodbold som 4-årige i Birkerød og som i dag spiller med nogle af verdens bedste i den svenske topklub Tyresö. Portrættet bringes med tilladelse fra jounalist Lars Olrik og  Rudersdal Avis, der er lokalavisen for Lines barndomsby Birkerød.

Af Lars Olrik, Rudersdal Avis

Sig navnet Line Røddik Hansen, og de fleste mennesker med bare basal viden om kvindefodbold vil vide, hvem der er tale om.

Ikke bare fordi hendes CV allerede vidner om en sjældent imponerende karriere for en blot 25-årig, men også fordi Line har besiddet et talent af helt unik kaliber, lige siden hun var en helt lille pige.

Allerede da hun var fire år begyndte hun at spille på et drengehold i Skjold Birkerød, og her viste hun sig snart at være så stærk, at hun fuldt ud matchede de jævnaldrende gutters niveau, til hun var 14.

På det tidspunkt havde scouts fra damejuniorholdet i Skovlunde IF fået øje på Lines kvaliteter, så den ambitiøse teenager skiftede klub og var med til at vinde det danske junior DM.

Herefter blev hun rykket op på seniorholdet og spillede et par sæsoner der, inden turen gik til Brøndby IF, med hvem hun vandt det danske senior DM i 2008.

Så kaldte udlandet, og i 2010 rykkede Line over dammen til Tyresö FF, som hun ligeledes var med til at sikre en national titel i 2012. I 2010 opnåede hun også den hæder at blive valgt som årets bedste udøver på grønsværen af DBU.

Klasse og kasser

For bare en måned siden var hun desuden snublende tæt på at vinde Champions League med klubben, der dog efter en 2-0 føring gik ned i 2. halvleg og tabte 4-3 til tyske Wolfsburg.

Det nederlag gjorde ondt på klubben, som i det hele taget har haft et mørkt 2014 – Stockholmklubben er netop blevet erklæret konkurs og har måttet trække sit stjernespækkede hold fra Damallsvenskan, den bedste svenske række. Det får dog ikke den store betydning for Line i praksis, da hun under alle omstændigheder skulle videre i karrieren grundet kontraktudløb her i sommer.

At have været så tæt på den ultimative triumf og så alligevel se modstanderne juble til sidst, var i sagens natur også hårdt for den ellers seje Line. Ikke desto mindre har hun rystet skuffelsen af sig.

“At have tabt CL-finalen i år og semifinalen under EM-slutrunden med landsholdet sidste år er de hårdeste nederlag, jeg nogensinde har oplevet,” fortæller hun.

“Samtidig repræsenterer de to opgør de største oplevelser, jeg har haft indtil nu.”

Apropos landsholdet har Line også udviklet sig til at være en af de helt dominerende skikkelser i rødt og hvidt.

Hun har haft 35 U-landskampe og scoret tre kasser, mens det indtil videre på A-landsholdet er blevet til 92 kampe og 11 scoringer, selv om hun spiller en traditionelt tilbagetrukket position som enten venstre back eller centerforsvarer.

Holder sig skarp i Tyresö

Siden 2013 har hun også været en særdeles afholdt og populær anfører for kvindelandsholdet, og det niveau er til fulde blevet matchet i Tyresö FF.

“Ja, med tre amerikanere, fire brasilianere, fem svenskere, en finne og en spanier, der alle sammen er faste bestanddele af deres respektive landshold, er man godt nok blevet presset maksimalt hver dag til træning,” griner Line

“Det er jeg så også taknemmelig for, da man konstant holder sig skarp.”

Taknemmelighed og socialt engagement er i øvrigt dyder, der kendetegner Line som person.

Hun er helt bevidst om egne kvaliteter men kender også vigtigheden af at kunne sætte streg under ordet kammerater i holdkammerater.

“Brasilianske Marta, der flere gange er kåret som verdens bedste, er både en ydmyg person og en god ven,” siger Line.

“Udover at være en fantastisk spiller er hun derfor også superbehagelig at være i selskab med.”

Idræt i teori og praksis

Selv om Line spiller fodbold på fuld tid, har det også været vigtigt for hende at tage en uddannelse samtidig med udfordringerne på græsbanerne.

Hun har således også taget en bachelor på idrætsstudiet i Stockholm og er nu i gang med sin kandidat.

Hvad fremtiden bringer på klubplan, vil hun endnu ikke afsløre, da der netop nu er gang i forhandlingerne, men hendes målrettethed fornægter sig ikke.

“Jeg glæder mig meget til at kunne skrive kontrakt med et nyt hold, jeg kan sætte mig nogle nye mål sammen med,” smiler Line.

“Men lige nu ligger fokus på VM-kvalifikationen med landsholdet, hvor vi indtil videre ikke ligefrem har gjort det let for os selv, men vi vil gøre alt for at slippe med til slutrunden.”

Ser man på hendes præstationer hen over årene, tror man hende på hendes ord.

Lines vindergén gør nemlig, at hun også er den, der går forrest, når der skal fightes.

Kvindelandsholdet spiller VM-kvalifikationskamp mod Island søndag den 15. juni kl. 13 i Vejle og mod Israel den 19. juni kl. 18 i Tel Aviv.