U18: Skader tvinger Hillerød til afbud mod Skovbakken

8
1371
Hillerød i aktion i søndagens kamp mod OB, som Hillerød vandt 4-1. Foto: John Jessen Hansen
Hillerød i aktion i søndagens kamp mod OB, som Hillerød vandt 4-1. Foto: John Jessen Hansen
Hillerød i aktion i søndagens kamp mod OB, som Hillerød vandt 4-1. Foto: John Jessen Hansen

Når Skovbakken lørdag skal have overrakt pokal og medaljer som vinder af U18 DM Ligaen, så sker det uden at ligaens suveræne tophold kommer i kamp. Modstanderen i årets sidste ligakamp, Hillerød, har nemlig valgt at melde afbud til kampen i Aarhus. Det sker fordi Hillerød har så mange skader, at det er umuligt at stille et U18-hold:

”Vi havde i forvejen mange skader, og skadessituationen er blevet kraftigt forværret i denne uge. Fire af de spillere, som var med i midtugekampen mod Team Viborg, er således blevet ukampdygtige. Og da puljen af reservespillere, som burde indkaldes på dette sene tidspunkt, er ikke eksisterende på grund af ferie, eksamen og så videre, så kan vi ikke stille et U18-hold til kampen,” oplyser elitechef Jan Nielsen.

Hillerød har i forvejen flere årgang 99ere med i truppen og den sportslige ledelse har vurdereet, at det ikke er forsvarligt at hente flere spillere op fra U15-holdet.

”Vi har valgt at se udbyttet fra spillernes side og på den langsigtede udvikling af spillerne. Samlet er det vores vurdering, at det ikke er forsvarligt at stille op i Skovbakken. Det har ikke været en let beslutning, men den er nødvendig,” siger Jan Nielsen.

8 COMMENTS

 1. Målløs og rystet, hvad andet kan man være. Pigefodbolden viser endnu engang, hvorfor det er så svært at trænge igennem de mange filtre om seriøsitet i kvinde/ pigefodbolden når man oplever ovenstående artikel.

  Vi kan alle få skader, man kan alle have mange afbud og andre ting der giver udfordringer i hverdagens liv i pigeklubberne. Dette har vi alle nok stødt på. Men at melde fra til en kamp i U18 ligaen og så mod et hold der på dagen fortjent skal hyldes af alle for en fantastisk sæson er virkelig ikke acceptabelt. Hvor er moralen, hvor er respekten for det alle seriøse klubber både på elite og brede niveau arbejder med på lands og lokalplan. Man skriver en masse om ferie, eksamen osv. dette er ganske fint, men hvilken eliteklub giver sine spillere ferie, før sæsonen er slut (hvad ville man have gjort, hvis man selv havde vundet guld) er absolut ikke elitært og godt nok, hvis man selv kalder sig elitecenter for pigefodbolden når man henter spillere til klubben. At man fortæller det er et spørgsmål om udbytte for spillerne på den lange bane, må jeg virkelig håbe, at der er nogle voksne personer i DBU regi der tager aktion på denne handling.

  Nej kære Hillerød. Kald jer aldrig ELITEKLUB mere, dertil nedgør i ordet Elite og de mange klubber der arbejder hårdt i hverdagen og tænk på, hvordan i selv ville have reageret, hvis i skulle have haft medaljer og modstanderen bare blev væk.
  Jeg håber der findes en løsning, ved at Skovbakken havde iværksat et kæmpe arrangement med samarbejdsklubberne og pressen for at danne de bedste rammer for en flok spillere og trænere, der gennem hele sæsonen har arbejdet hårdt for denne succes det er at kalde sig Dansk mester 2014.
  Jeg vil håbe at vores tilbud til Skovbakken og i samarbejde med Kolding kan stable et hold på benene og stille op som plaster på såret. Om det lykkes kan jeg ikke garantere, men hvor der er vilje er der mulighed. en ting er sikkert, Dansk kvinde/ pigefodbold har endnu engang vist sin useriøse side.

 2. Jeg er fuldstændig enig John Fromans betragtninger ovenfor. Det gør man bare ikke Hillerød! Ja – man kan have skader – og det er langt at køre for at (sandsynligvis) at tabe, men det er dybt useriøst og direkte tarveligt overfor de Skovbakken piger, der har glædet sig til at spille den sidste kamp og hyldes af et rekordstort publikum af familie, venner, samarbejdspartnere for at have nået det mål de satte sig for 2 år siden. Det er ikke rimeligt at det skal være en så flad fornemmelse at få overrakt guldmedaljer.
  Det ser på nuværende ikke ud til at det kan lykkes at arrangere en kamp, men tak for forsøget – det er den slags format og respekt pigefodbolden har brug for.

 3. Tja, afbud i en række, som kun de udvalgte klubber, der har elite kan få lov at deltage i!!!! Så kan udkants Danmark kigge på, imens man fundere over de krav licens udvalget stiller, og hvorfor nogen åbenbart er mere elitære end andre!!!!

  Men for satan hvor har jeg ondt af de dygtige piger i Skovbakken, jeg husker, som var det igår DM-triumfen sidste år med Thisted, sejren, spændingen, guldhår :)afslutningen på sæsonen osv.

  Held og lykke til de 14 klubber i næste sæsons elite række!

 4. Trist at Fodbold for piger skal misbruges til at nedgøre andre klubber. Jeg håber, at John Froman har kontaktet Hillerød og fået forklaringen på afbuddet direkte herfra, inden han udtalte sig!

  Tillykke til Skovbakken med den flotte sejr. Jeg er sikker på, at intet har kunnet ødelægge den.

  • Hej Jytte det står da i artiklen, hvad der var forklaringen….ferie..eksamen..osv. Det bare ikke godt nok, at man som elite har piger på ferie osv. Når man er igang med en DM turnering??så skyd ikke på John, men på det skrevne i artiklen omkring afbud til DM kamp??det bare ikke godt nok..

 5. PINLIGT er vist ordet der rammer lige spot on…elite jaja…og afbud til en ligakamp..så er det vi i udkantsdk…står og tænker ja vi har ikke muligheden for elite, men har bare nogle piger der vil fodbold…og så vælger man at fravælge NFC u14 piger til øst U 15 til trods for enorme beviser igennem 3 år på at netop denne årgang kan rigtig meget, men bliver tilsidesat fordi vi er på den forkerte side af broen….såååå Hillerød ( elite) jeg er flov på jeres vegne, at i er så pinlige, at i melder afbud til en festkamp …. Håber dbu tager hånd om dette, men mon der sker noget…nej i jo eliteklub..

 6. Hillerød bør overveje deres position! Mange vil gerne overtage deres plads i DM hvis man ikke kan magte opgaven.

  BSF bør tage kampene på banen, eller i det mindste bag lukkede døre, det andet her er bare pinligt. Det er nu anden gang indenfor denne uge, at man offentligt kritiserer og sætter spørgsmålstegn ved en direkte konkurrent.

 7. Helt enig, og glem ikke de affødte virkninger… Hillerød fik med afbudet på magisk vis frigjort spillere der så kunne deltage i Kvindeserie Øst mod Heimdal. En kamp der betød overlevelse i rækken for Hillerød med en sejr og at B73 Slagelse blev sorteper.

  Heimdal nedlagde protest mod dette med henvisning til at man havde forbrudt sig mod paragraffen: “selv om de formelle regler er overholdt at nedrykke spillere for at opnå en unfair fordel”
  Denne protest blev afvist…. Endnu et slag for den sportslige afvikling af kvinde/pigefodbolden..