U18: Skovbakken fejrer DM-guldet efter sejr over BSF

0
1096
Vi er mestrene, mestrene, mestrene.... Foto: Skovbakken
Vi er mestrene, mestrene, mestrene.... Foto: Skovbakken
Vi er mestrene, mestrene, mestrene…. Foto: Skovbakken

Så er det danske mesterskab i hus hos Skovbakkens U18 DM-hold. Søndag vandt aarhusianerne et tæt opgør hjemme over Ballerup-Skovlunde (BSF), og med to spillerunder tilbage og otte points forspring til KoldingQ på andenpladsen, er Skovbakken sikker på DM-guldet.

Medaljerne uddeles først efter sidste spillerunde den 21. juni, men søndag blev der taget forskud på guldfesten i Aarhus. Da dommeren fløjtede af ca. 13.45 og Skovbakken havde vundet 2-1, kastede spillerne sig jublende om armene på hinanden, mens guldparykker og champagnen lynhurtigt blev fundet frem, så pigerne kunne lade sig hylde af det talstærke publikum.

Begge hold ville vinde

Sejren var den 12. i træk i foråret, hvor Skovbakken har hentet flere storsejre og scoret 44 mål – et gennemsnit på imponerende 3,66 pr. kamp. Kampen mod BSF blev dog ikke en af de lette sejre. BSF kom til Aarhus med en frisk pokaltitel i bagagen og med en mulighed for at spille sig helt tæt på bronzemedaljerne, efter at Team Viborg på tredjepladsen havde måttet nøjes med 1-1 i lørdagens udekamp mod OB.

“Det blev hurtigt klart, at Skovbakken var indstillet på at det skulle være i dag det skulle afgøres, og at BSF samtidig ikke havde tænkt sig at lægge sig ned frivilligt, men ville slås for deres medaljechance.  Inden stadionuret havde nået 2 gange rundt kunne der have stået 1-1. Allerede efter 15 sekunder fik tilbagevendte Sofie Broch-Lips en god chance, men hendes skud gik desværre ikke ind, og BSF svarede igen med en friløber og et skud tæt forbi mål,” rapporterer Skovbakken fra kampen.

Chancerne fortsatte og i det 24. minut kom så scoringen – sat ind af topscorer Signe Bruun, der modtog en aflevering fra Laura Leth, og elegant løftede den  BSF`s målmand  til Skovbakkenføring 1-0.

Det var også stillingen i pausen, og i 2. halvleg fortsatte chancerne, og det var kun storspil i begge målender, der holdt stillingen nede på et enkelt mål.

Afgørende scoring

I det 59. minut fik BSF udlignet, og begge hold fortsatte med at jagte endnu en scoring. På det tidspunkt bagte solen ned over stadion i Aarhus, og varmen tog lidt af tempoet ud af kampen, men i det 79. minut kom der tryk på igen, da Skovbakken scorede det mål, der fik det hele til for alvor at dufte af guld i Aarhus.

“En dødbold blev i første omgang clearet af BSF-forsvaret, men kom retur til feltet, hvor Signe Bruun fik den sendt videre til Janne Brouer, der kynisk scorede til 2-1 mellem benene på målmanden,” fortæller Skovbakken.

11. minutter senere blev der fløjtet af, hvorefter Danmarksmesterskabet var en kendsgerning.

Skovbakken møder i de to sidste kampe mødre bronzekandidaterne fra Team Viborg og Hillerød. BSF, der er tre point efter Team Viborg, spiller onsdag hjemme mod Brøndby, hvorefter de slutter af ude mod Vildbjerg. Team Viborg på tredjepladsen mangler at spille tre kampe, og mangler foruden Skovbakken hhv. Hillerød og Brøndby.

Foto: Skovbakken
Janne Brouer har scoret det afgørende mål til 2-1. Foto: Skovbakken