U18: Thisted viser ”kanon moral” og slår Brøndby

0
1379
Thisted fejrer scoringen til 2-0. Foto: Steen Trolle
Thisted fejrer scoringen til 2-0. Foto: Steen Trolle
Thisted fejrer scoringen til 2-0. Foto: Steen Trolle

Det har været en alt andet end nem sæson for Thisted FCs U18 DM-hold, som sidste år vandt Danmarksmesterskabet for U18-hold

En stribe profiler sagde farvel efter guldsæsonen og holdet måtte skifte træner midtvejs i sæsonen. Oveni kom så meddelelsen om, at Thisted og de øvrige klubber bag den nydannede alliance FC Thy Piger ikke får licens til den nye U17 DM-række, og for at det ikke skal være løgn, så har holdet bøvlet med talrige skader, der har gjort det nødvendigt at give flere U15-spillere en tidlig debut på U18 DM-holdet.

Det har alt sammen kostet på fodboldbanen, hvor det undervejs er blevet til nogle solide øretæver, blandt andet to 0-7-nederlag for nylig til topholdene KoldingQ og Skovbakken. Men modgangen har ikke knækket pigerne, som knokler på, og søndag kom så en af gevinsterne. Her lykkedes det Thisted FC at hente en overraskende 3-2-sejr ude over Brøndby.

“Vil dø med støvlerne på”

En sejr, der kom i hus efter en kamp, hvor Brøndby vadede i chancer i første halvleg, men hvor Thisted-pigerne holdt stand og slog til på tre kontraer i anden halvleg. Først til 1-0 og 2-0 og siden til 3-2, efter at Brøndby havde reduceret og udlignet indenfor kort tid. Særun Magnadottir scorede to gange for Thisted, mens Emilie Thøgersen stod for den tredje scoring. Brøndbys mål blev sat ind af Nikoline Krygermeier og Ida Toft.

”Kampen viser, at der er kommet en kanon-moral ind på holdet. Spillerne har været meget modgang igennem, men nu vil de dø med støvlerne på. Det ser man i dag, hvor vi får kæmpet sig tilbage og er meget effektive på vores chancer,” sagde cheftræner Kim Hansen efter kampen.

Han overtog holdet i vinterpausen og har arbejdet meget med at få vendt den lidt modløse stemning, der havde indfundet sig efter den første halvsæson, hvor Thisted kun fik fire point.

”De var lidt nede efter de mange nederlag, så der skulle bankes noget moral og noget selvtillid ind i dem, da jeg tog over. Jeg meddelte dem fra start, at ’jeg vil vinde, uanset hvad I vil’, og det har de taget til sig. Jeg synes, de har leveret en superpræstation i  foråret, og det lover godt for fremtiden,” siger Kim Hansen.

"Spillerne udviser kanonmoral," siger cheftræner Kim Hansen.
“Spillerne udviser kanon moral,” roser Thisteds cheftræner Kim Hansen.

Brøndby: Vi kan kun takke os selv

At vinderglæden er tilbage, sås tydeligt efter kampen i Brøndby, hvor der nærmest blev jublet som da mesterskabet blev vundet sidste år.

Til gengæld hang modstanderne med hovederne. Brøndby havde nemlig et hav af chancer, der ikke blev udnyttet.

”Vi kan ikke takke andre end os selv for at vi taber. Hvis vi udnytter vores chancer, så havde vi klart vundet denne kamp. Men det har man set mange gange før: At et hold, der har al spillet, mister koncentrationen, og så får modstanderne en dum omstilling, som de scorer på. Det giver dem noget moral og tro på tingene, hvorefter holdet, der har haft al spillet, falder ned i et sort hul,” siger Rene Nielsen, cheftræner for Brøndby.

“Men jeg troede stadig på det, da vi var bag ud 0-2, for vi havde stadig chancerne til at vinde,” siger Rene Nielsen.

Trods nederlaget er Brøndby fortsat på femtepladsen, mens Thisted FC ligger næstsidst, tre point efter OB og Vildbjerg. Thisted får dog formentlig en chance for at spille sig tættere på de to hold, eftersom OB og Thisted arbejder på at få gennemført den kamp fra forrige weekend, hvor Thisted blev taberdømt, fordi de på grund af sygdom hos syv spillere var nødt til at melde afbud dagen før.

Foto: Steen Trolle
Særun Magnadottir har scoret sit andet mål. Foto: Steen Trolle
Brøndby spillede sig til talrige chancer i første halvleg. Foto: Steen Trolle
Brøndby spillede sig til talrige chancer i første halvleg. Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle