AaB: Det har været et super år for U14- og U15-pigerne

0
2636
De jyske mestre i U15 Mesterrækken. Foto: AaB
U15-pigerne jubler: De er jyske mestre.  Foto: AaB
U15-pigerne jubler: De er jyske mestre. Foto: AaB

Den mest succesfulde sæson i klubbens historie. Sådan lyder det fra AaB, når de gør status over det seneste år for deres U14- og U15-piger. Sejr efter sejr er det blevet til i sæson, som er blevet kronet med mesterskaber og pokaltitler. Klubben har sendt denne status over de seneste uger:

Fantastisk år for U14-pigerne

Det har været et fantastisk år for AaB´s U14 piger, hvor såvel A- som M-holdet blev suveræne vindere af deres respektive puljer. Pigerne har gennem sæsonen arbejdet hårdt og koncentreret, og dette har givet resultater, for i det seneste år er de efter 20 kampe stadig ubesejrede, og nu kan Mesterrække holdet også fortjent kalde sig Jyske Mestre.

I finalen over to kampe mødte pigerne Højer IF, som var vindere af den sydlige kreds og på trods af et godt kæmpende Højer mandskab, viste AaB pigerne deres kvalitet.
To flotte sejre på hhv. 11-3 i Aalborg og 2-0 i Højer betød, at AaB pigerne torsdag aften kunne løfte JM pokalen og få guldmedaljerne om halsen.

De jyske mestre i U14 Mesterrækken fra AaB.
De jyske mestre i U14 Mesterrækken fra AaB.

De jyske mestre i U14 Mesterrækken fra AaB er bagerst fra venstre: Stine Naur, Emma Kragh, Gry Thrysøe, Lise Dissing, Caroline Grønvald, Sandra Jacobsen og Julie Madsen. Forrest fra venstre: Sofie Pilegaard, Mathilde Carstens, Frida Nyborg, Cecilie Bak og Signe Carstens.

Da A-holdet samtidig vandt deres semifinale om det jyske mesterskab mod Kjellerup IF med 3-0 skulle den flotte sæson rundes af med endnu en JM-finalekamp, hvor holdet skulle møde Helstad/Romalt på Terndrup stadion.

Kampen blev en intens affære mellem 2 velspillende hold. AaB pigerne viste dog format og kunne fortjente trække sig ud af kampen som vindere med en 3-1 sejr og blev efterfølgende hyldet på behørig vis af de mange medrejsende tilskuere.

De jyske mestre i U14 A-rækken.
De jyske mestre i U14 A-rækken.

De jyske mestre i U14 A-rækken fra AaB er bagerst fra venstre: Maria Pedersen, Laura Nielsen, Andrea Hoydal, Anneka Thiesson, Christina Pedersen. Forrest fra venstre: Sofie Lundgaard Pedersen, Freja Dollerup, Lærke Christiansen, Karoline Kristensen, Julie Koch og Astrid Kitchen.

Tilbage står, at U14 truppen i form af 2 x jyske mesterskaber samt 1. plads til Vildbjerg Cup har bidraget flot til den mest succesfulde sæson i AaB pigefodbolds historie, og man kan uden forbehold fastslå, at AaB´s U14 trup er den bredeste og mest talentfulde trup i hele Jylland.

Forrygende sæson for U15

U15 holdet har ligeledes haft en intet mindre end fantastisk sæson, og er nu sendt på en særdeles velfortjent sommerferie efter et par meget hektiske uger med massere af afgørende kampe.
I forårssæsonen er holdet gradvist blevet bedre og bedre som turneringen er skredet frem og efter en overbevisende sæsonafslutning, hvor samtlige modstandere i puljen blev slået i den sidste halvdel af turneringen, kunne AaB pigerne slutteligt indtage en fortjent 1. plads i puljen foran Fortuna Hjørring, Skovbakken og Lyseng.

AaB pigerne var dermed klar til finalekampene om det jyske mesterskab, hvor Varde IF ventede efter en stærk slutspurt i turneringen, hvor det lykkedes Varde IF at erobre 1. pladsen i syd kredsen foran Vildbjerg SF.

To flotte sejre på henholdsvis 5-0 i Aalborg og 3-2 i Varde betød, at AaB pigerne torsdag aften kunne løfte pokalen og få guldmedaljerne om halsen.

Det var et flot og velfortjent jysk mesterskab, der kom i hus primært på baggrund af meget stor effektivitet i de to finalekampe samt en imponerende mental indstilling, hvor spillerne på intet tidspunkt lader sig presse af situationen, men tværtimod er tro mod vores koncept, hvor mange spillere deltager offensivt.

De jyske mestre i U15 Mesterrækken.  Foto: AaB
De jyske mestre i U15 Mesterrækken. Foto: AaB

De jyske mestre i U15 Mesterrækken fra AaB er bagerst fra venstre: Træner Lars Borregaard, Signe Pedersen, Nicoline Kastrup, Cecilie Gedsted, Karoline Carøe, Pernille Pedersen, Maj Larsen, Mathilde Wittrup, Mie Kolding og assistent træner Christina Holm. Forrest fra venstre: Beate Marcussen, Emma Borregaard, Cathrine Rex, Agnete Marcussen, Marie Olesen og Camilla Meling.

U15 pigerne har sideløbende deltaget i dette års udgave af pokalturneringen. I denne turnering har pigerne også fået vist omverdenen, at AaB er en klub med massere af perspektiv og fremdrift på pigesiden. U15 pigerne kvalificerede sig til den jyske pokalfinale ved at slå Varde IF 6-3 på udebane, og man var dermed klar til den jyske pokalfinale, hvor lokalrivalerne fra Fortuna Hjørring ventede. Finalekampen blev aldrig velspillet, men pigerne vandt en forholdsvis fortjent og sikker sejr på 2-0 og kunne dermed fejre pokaltriumfen.

De jyske pokalmestre i U15 Mesterrækken.
De jyske pokalmestre i U15 Mesterrækken.

De jyske pokalmestre i U15 Mesterrækken fra AaB er bagerst fra venstre: Signe Pedersen, Mathilde Wittrup, Mie Kolding, Cecilie Gedsted, Agnete Marcussen, Emma Borregaard, Beate Marcussen, Karoline Carøe og Signe Lundgaard Pedersen. Forrest fra venstre: Nicoline Kastrup, Cathrine Rex, Marie Olesen, Maj Larsen og Pernille Pedersen.

Sejren i den jyske pokalfinale bevirkede, at pigerne kvalificerede sig til kampen om den jysk/fynske pokaltitel, hvor vi skulle møde et ungt hold fra Middelfart. Kampen endte med en sikker AaB sejr på 4-0, og man var dermed klar til finalestævnet i Farum, hvor vinderen af den jysk/fynske pokal skulle møde vinderen fra den sjællandske pokalfinale. Det blev en tæt kamp, hvor vi fører 2-0 midt i anden halvleg og 2-1 da der mangler 2 minutter – desværre må vi erkende, at det hårde slutprogram har sat sine spor og det lykkedes desværre for B93/Skjold, at få sat 2 scoringer ind i kampens døende minutter, og vi må dermed se os slået 3-2 på målstregen.

Det knebne nederlag i den allersidste kamp skal dog ikke lægge en dæmper på, at det har været en forrygende sæson for AaB´s U15 piger.

Den resultatmæssige målsætning er til fulde indfriet og vi må sige, at vi med en kredssejr i M1, et jysk mesterskab, et jysk og Jysk/fynsk pokalmesterskab og førsteplads i Vildbjerg cup (hvor Varde IF pudsigt nok også var finalisterne) kan se tilbage på en fantastisk sæson, der har budt på mange store oplevelser.

I AaB ser vi nu frem til at gå en ny spændende sæson i møde, og det er med glæde, at vi kan offentliggøre, at vi har fået stablet et konkurrencedygtigt U13 hold på benene, og vi vil i næste sæson være repræsenteret i den bedste række i U17, U15, U14 og U13 regi.

 

Hvem dækker dansk pige- og kvindefodbold fast? Vær med til at sikre fremtiden for FODBOLD FOR PIGER. Tegn et frivilligt abonnement – det koster kun 99 kroner om året