Team Viborg: Ja, vi er favoritter til U17 DM-titlen

0
1193
Team Viborg jubler, da bronzemedaljerne er i hus i sidste sæsons U18 DM-liga.
Team Viborg jubler, da bronzemedaljerne er i hus i sidste sæsons U18 DM-liga.
Team Viborg jubler, da bronzemedaljerne er i hus i sidste sæsons U18 DM-liga.

Pilen peger på Team Viborg, når der skal udpeges en favorit til at vinde den nye U17 DM-liga, som starter i weekenden.

Team Viborg vandt bronze i sidste sæsons U18 DM-liga, hvor holdet kun tabte to ud af 14 kampe i foråret, og med otte U17-landsholdsspillere i den nye trup, ligner holdet fra Domkirkebyen en oplagt vinder af den nye liga, som tæller årgang 98 og 99.

”Vi kommer ikke uden om favoritværdigheden. Når vi har så mange U17-landsholdsspillere, så skal vi selvfølgelig være favoritter. Men der er nogle meget spændende hold i rækken, og jeg glæder mig til at se niveauet, som jeg tror bliver højt,” siger Team Viborgs cheftræner Claus Struck.

Sejr i Brøndby Cup

Team Viborg deltog for to uger siden i sommerturneringen Brøndby Cup, hvor holdet vandt U17-rækken efter sejre over blandt andet Brøndby og Hillerød.

”Jeg regner med, at vores største konkurrenter bliver Skovbakken og Brøndby. Men FA København kan også sagtens byde ind med noget, og der er jo hold, som altid overrasker. Vildbjerg var f.eks. et af de hold, som var svære at spille imod i sidste sæson, og de skal nok kunne overraske i nogle kampe,” siger Claus Struck.

Team Viborg møder Varde på hjemmebane i den første kamp, der spilles søndag kl. 13.30:

”Den er jeg lidt spændt på. Varde har dygtige spillere, der kan afgøre kampe, så vi skal være helt klar, hvis vi skal have alle tre point i dén kamp”.

Ny landsholdsspiller fra Lemvig

Holdet ”har trænet knaldhårdt” siden Brøndby Cup, og Claus Struck forventer at se et Team Viborg-hold, der tør spille mere frit end i sidste sæson, hvor en ung og knap så fysisk stærk trup var nødt til at satse på en stram organisation.

”Jeg tror generelt, at vi kommer til at se lidt anderledes fodbold i U17 DM- end U18 DM-ligaen. Det bliver hurtigere og mere boldsikkert spil end det var tilfældet i sidste sæson, hvor der var mere fokus på det fysiske. Vi vil selv slippe tøjlerne lidt mere og turde lægge et højere pres end i sidste sæson. Spillerne skal kunne mere individuelt som en del af deres udvikling,” siger Team Viborg-træneren.

I forhold til U18 DM-truppen har Team Viborg blandt andet sagt farvel til landsholdsspillerne Sara og Sofie Thrige, der er rykket op i 3F-truppen, og topscore Rikke Dybdahl, der er skiftet til Vildbjergs 1. divisionshold. Til genægld har holdet fået tilgang af angriberen  og ungdomslandsholdsspilleren  Freja Klitgaard, der kommer fra Lemvig.

TEAM VIBORGS U17 DM-TRUP (LH = Landshold):

 • Katrine Svane Jakobsen, årgang 98 LH (keeper)
 • Sandra Normann, 98 LH
 • Anne Katrine Hansen, 98 LH
 • Laura Frank, 98 LH
 • Sille Struck, 98 LH
 • Ditte Høgsted, 98 LH (ikke med til næste samling)
 • Freja Klitgaard, 98 LH
 • Tanja Hymøller, 98 LH
 • Justine Stausbøl, 98
 • Nadia Søderberg, 98
 • Camilla Andersen, 98
 • Katrine Ryberg (reserve målmand), 98
 • Rebecca Dall, 99
 • Victoria Toft, 99
 • Line Høgh, 99
 • Nadia Buchard, 99
 • Frida Kofoed, 99