DAGBOG FRA U19-LANDSHOLDET: Kampdag med kulørte ris, hvile og en vigtig sejr

0
1123
Opvarmning
Opvarmning
Opvarmning til kampen mod Cypern. Nu gælder det!

U19-landsholdet er rejst til Aserbajdsjan for at spille EM-kvalifikationsturnering mod Ukraine, Cypern og Aserbajdsjan. På skift skriver spillerne dagbog fra turen til FODBOLD FOR PIGER. Her rapporterer OB’s Maja Kildemoes og Marie Maj Madsen fra lørdagen:

Lørdag:

I dag var ikke en dag som alle de andre, vi stod op til kraftig vind og første kvalifikations kamp mod Cypern. Dagen startede ud med en lille gå tur ned til pool området, hvor vores fys Morten Stampe guidede os igennem udstrækningsøvelser, så alle var helt klar til kampen om aftenen.

Derefter stod den på morgenmad på vores luksuriøse 5-stjernet hotel, med havregryn, yoghurt og deres lækre omeletter direkte fra panden. Efterfølgende var det tid til lektie café, hvor vi alle har tid til, at følge op på lektierne der bliver lavet tilbage i vores klasselokaler i Danmark, så skolen og landsholdet hænger sammen.

Efter 4 timers hårdt arbejde med lektierne, var det endelig tid til frokost, denne gang mødte vi et lidt anderledes syn, end det vi er vant til hjemme i Danmark – nemlig regnbuefarvede ris. De lignede lidt noget fra en børnefødselsdag, men smagte heldigvis ganske almindeligt.

Regnbuefarvede ris :-/
Regnbuefarvede ris :-/

Hviletid var der selvfølgelig også plads til og den er noget vi tager meget seriøst på landsholdet, alle kan lige få ladet de sidste batterier op inden kamp og gøre sig mentalt klar, det er meget forskelligt fra spiller til spiller, hvordan man lader bedst op til kamp nogle skal se film eller bare hører musik, andre skal sove fra start til slut af hviletiden, går nærmest som zombier op til mødelokalet, hvor taktikken skal ridses op og finpudses inden vores første kamp.

Endnu et måltid skulle der selvfølgelig også til inden afgang til kampen, denne gang fik vi dog noget lidt mere almindeligt, som ikke skræmte nogen af os, den helt traditionelle match-meal – spaghetti med kødsovs! Der kom store smil på læben, da match-mealen blev præsenteret for os. Det blev skovlet godt med mad ned i de danske pigers maver og spændingsniveauet begyndte stille og roligt, at begynde og tage til.

Afgang til kamp blev i vores knap så luksuriøse bus, som vi mistænker vores buschauffør for at bo i, da han har en lille seng i et af bagagerummene. Da vi ankom til stadionet, var banen fyldt med små aserbajdsjanske drenge spillere – vores faste ritualer gik ikke helt efter planen, men de måtte bare gøres så godt som vi kunne uden for banen.

Vores nye holdleder Annie Harder har
vores nye holdleder Annie Harder debuterede med en eksemplarisk indsats.

Der var god stemning på holdet og alle virkede til, at være helt klar til kampen. I omklædningsrummet blev der skruet op for musikken, folk blev omklædt til det røde og hvide sæt inden opvarmningen blev sat i gang.

Nationalsangene blev sunget for fulde drøn, med stor opbakning fra vores ene danske fan der har taget hele vejen til Aserbajdsjan og kunne råbe hele stadionet op, som var han iblandt hundrede andre fans.

Kampen blev fløjtet op og det viste sig, at Cypern med det samme parkerede bussen, det var næsten værre end i Oddset reklamen. Det var en lidt kedelig kamp, hvor det var svært, at komme igennem den cyprioternes bagkæde, da den næsten bestod af alle 11 mand. Tanya Arngrimsen formåede alligevel at score tre mål og blev dermed kampens spiller.

Kampen endte 3-0 – og et stort tillykke til Annie Harder som debuterede som holdleder, hun gjorde en eksemplarisk indsats i første hug, hvor der var styr på det hele, så vi bare skulle koncentrere os om, at gøre os helt klar.

På turen hjem, havde vi et lille bump på vejen, vores buschauffør kørte ind i en grønthandlers tag; taget blev ”heldigvis” kun lidt skævt og bøjet, bussen mistede dog et sidespejl, men ellers var der ikke fare for andre skader og vi var igen klar til, at kører hjem til et varmt bad og aftensmaden på hotellet.

Alle var trætte efter kampen og derfor kunne hele det danske u19 kvindelandshold gå i seng på med 3 point og en 3-0 sejr over Cypern i baggagen.

Skrevet af: Maja Kildemoes og Marie Maj Madsen

Maja og Marie Maj.
Maja og Marie Maj.