DAGBOG FRA U19-LANDSHOLDET: Tre timer frem og 40 år tilbage

0
1312
Is til alle!
Is til alle!
Is til alle!

U19-landsholdet er i Aserbajdsjan for at spille EM-kvalifikationsturnering mod Ukraine, Cypern og Aserbajdsjan. På skift skriver spillerne dagbog fra turen til FODBOLD FOR PIGER. Dagens kapitel handler om tirsdag og er skrevet af Anna Holm Graversen og Siv Kamille Jørup fra IK Skovbakken:

Ovenpå gårdsdagens sejr over Aserbajdsjan var stemningen god og humøret højt. Med udsigt til gruppefinale torsdag tillod programmet nu en dag med restitution – både for krop og sind.

Som et resultat af et forskelligt antal spillede minutter blev formiddagens træning individuelt tilrettelagt. For nogle betød det et smut ned i hotellets svedige styrketræningslokale – for andre en god omgang træning i formiddagens hede. Styrkepasset bestod primært af individuelle programmer med fokus på restitution for de spillere med flest minutter i benene, mens træningen på banen havde mere intensitet således alle 18 spillere i truppen får mest muligt ud af opholdet i Aserbajdsjan.

Individuelt træningspas
Individuelt træningspas

Én spiller måtte dog erkende at vedkommende ikke havde niveauet til at spille på U19 landsholdet, hvor fejl på fejl resulterede i kraftigt frustrerede medspillere, en tosset træner og forringet træningskvalitet. Fremadrettet foreslår vi som medspillere derfor, at vores kære målmandstræner Claes De Flon holder sig på den rigtige side af de hvide linjer.
Nedenfor ses Claes’ målmandspræstation meget symbolsk – og vi takker for at han har mere i hovedet end i benene.

Claes’ målmandspræstation,
Claes’ målmandspræstation,

Eftermiddagen bød på afrunding af mandagens kamp, hvilket indebar klip og analyse fra trænere såvel som spillere.
Herefter stod dagen i turistrollens tegn og vi satte kursen mod downtown Baku.

Mindeparken
Mindeparken

Første stoppested på vores tur var en mindepark ved siden af de kæmpemæssige ”flammetårne”, som er kendt for at oplyse natten i flotte farver. Fra parken var der udsigt udover byens skyline – et meget imponerende syn. Men også et syn der for alvor betonede kontrasterne i samfundet. Latterligt få meter adskiller rigdom fra fattigdom – for eksempel er vores 5-stjernede hotel nabo til en familie i en lille lerhytte uden tag med en ko i baghaven.

Vores naboer med koen.
Vores naboer med koen.

 

Flammetårnene i baggrunden.
Flammetårnene i baggrunden.

Turen mod det efterspurgte shoppingcenter gik igennem den gamle bydel og strandpromenaden, hvor et sjældent syn udspillede sig. Efter det kulturelle indslag var holdets tur-guide Nick i sit gavmilde hjørne og gav is til hele flokken. Men selvom 5 kugler is kostede hvad der svarer til 1 euro, måtte vi erkende at shopping i Baku er en dyr fornøjelse – selv i et land hvor mindsteløn er et fremmedord, og normallønnen svarer til 4.000 kr. om måneden.
Ovenpå dagens strabadser var det et meget træt hold, der kom tilbage til hotellet, og aftenen stod derfor på brætspil, film og forfriskninger.

Anna
Anna
Siv
Siv