Tre sjællandske U19-hold smidt ud af pokalturneringen

0
846
Brøndby, som her får overrakt sølv efter U18-pokalfinalen i 2013, er ikke
Brøndby, som her får overrakt sølv efter U18-pokalfinalen i 2013, er ikke
Brøndby, som her får overrakt sølv efter U18-pokalfinalen i 2013, er ikke med i turneringen i 2014-2015.

U19-holdene fra Brøndby IF, Hillerød GI  og Ringsted Dame FK er ude af den sjællandske U19-pokalturnering, selv om de vandt deres første runde.

Årsag: De tre U19-hold spiller ikke med i nogle af de sjællandske U19-rækker, og derfor er de ikke berettigede til at deltage i pokalturneringen, har DBU Sjælland meddelt.

Den beslutning har skabt stor irritation i Brøndby, hvor U19-holdet er tilmeldt Kvindeserie Øst. Klubben anerkender, at DBU Sjælland følger reglerne, men kvindeformand Jan Borre konstaterer diplomatisk, at han finder det “meget ærgerligt” at holdet fik lov at spille første runde og endda deltog i lodtrækningen til næste runde, inden DBU Sjælland meddelte, at holdet var blevet trukket.

“Det er rigtigt ærgerligt i forhold til bestræbelserne på at fastholde pigerne fra årgang 96-97. Vi valgte at rykke pigerne op og spille seniorfodbold for at kunne tilbyde dem større sportslige udfordringer. Vores tanke var så, at de kunne så spille pokalfodbold i U19-rækken, så de også kunne prøve at spille sammen med nogen på deres egen alder, og fordi det kan være nemmere at samle et U19-hold til nogle enkelte pokalkampe fremfor en hel turnering. Men sådan bliver det altså ikke,” konstaterer Jan Borre.

Brøndby har fra starten været kritisk overfor beslutningen om at lave en regional i stedet for en landsdækkende U19-række. Klubbens U19-hold består af mange spillere fra sidste sæsons U18 DM-hold og set med Brøndby-briller ville disse spillere ikke få tilstrækkeligt med sportslige udfordringer i en U19-række, hvor de kun møder sjællandske hold. Brøndby har derfor valgt at satse på Kvindeserie Øst fremfor den bedste sjællandske U19-række, som nu kun består af fire hold.

“Vi må bare konstatere, at det er meget sværere at få noget ordentlig op at stå for U19 pige-hold på Sjælland i forhold til Fyn og Jylland, fordi der er langt færre hold, der kan tilbyde et vist sportsligt niveau. Ikke for at sige, at man ikke er dygtige i andre klubber, for jeg ved at man mange steder gør et kæmpe indsats for at skabe bedre forhold og træning for pigerne. Men det er bare super svært at holde på pigerne, når der hele tiden sker sådan nogle ting her,” siger han med henvisning til den aktuelle beslutning om at smide holdene ud af pokalturneringen.

Jan Borre tilføjer, at Brøndby IF på næste delegeretmøde vil forsøge at få ændret reglen om, at holdene skal være repræsenteret i den almindelige årgangsturnering for at kunne deltage i pokalturneringen.

 

Tegn et frivilligt abonnement på FODBOLD FOR PIGER. Hvem skal ellers skrive om 3F Ligaen????