B1913 fyrer sin kvindetræner

0
1539
Helge Thomsen har stået i spidsen for B1913s bedste kvinder i en årrække. Nu er det slut.
Helge Thomsen har stået i spidsen for B1913s bedste kvinder i en årrække. Nu er det slut.
Helge Thomsen har stået i spidsen for B1913s bedste kvinder i en årrække. Nu er det slut.

Den mangeårige kvindetræner i 1. dvisionsklubben B1913, Helge Thomsen, er blevet fyret som træner efter en strid om udbetaling af hans løn. Helge Thomsen siger til Fyens.dk, at en række diskussioner med bestyrelsen er endt med, at han blevet fyret. I stedet har Sven Sillasen overtaget cheftrænerposten.

“Jeg har været venlig over for klubben, og derfor aftalte vi i første omgang, at jeg kunne vente til 1. februar med at få mine penge. Men jeg blev usikker på den løsning, da vi for nylig ikke kunne komme med bussen til en udekamp. Busselskabet ville ikke køre, fordi man ikke havde fået penge af klubben”.

“Så blev jeg usikker og gik til bestyrelsen og spurgte, om jeg ikke kunne få mine penge kvartalsvis. Der har så været en del snak og møder, men det er så endt med, at jeg er blevet fyret,” siger Helge Thomsen til fyens.dk.

“Vi kunne ikke følge hans ønsker”

Bestyrelsesformand Lars Munk bekræfter fyringen overfor den lokale avis:

“Træneren ønskede en ændring i den kontrakt, som vi aftalte den 30. juni år. Den gælder frem til næste sommer, og vi har haft svært ved at følge hans ønsker. Og da træneren så på mødet vælger at sige, at det kan han ikke acceptere, så må vores veje skilles,” siger han til fyens.dk

B1913 ligger lige nu på en tredjeplads i 1. divisions pulje 1 efter fire sejre, to uafgjorte og tre nederlag. Seneste kamp i lørdags endte med et nederlag på 1-3 hjemme til Rødovre.

“Vi mistede nogle spillere i sommerpausen og har ikke helt samme niveau, men vi er på vej til at bygge det hele op igen og vi har et fint træningsmiljø,” siger Helge Thomsen, som ‘er helt rørt’ over de mange reaktioner han har fået ovenpå fyringen fra spillerne, som der er hele 39 af i B1913’s seniorafdeling, hvilket formentlig er fynsk rekord.

Medlemsmøde 23. oktober

B1913 spillede i forrige sæson i 3F Ligaen og holdet fik i juni en mulighed for en ny sæson i ligaen, da DBU sløjfede licenssystemet og inviterede de to bedst placerede 1. divisionshold med i ligaen. B1913 takkede dog nej, blandt andet på grund af klubbens økonomiske situation.

B1913 har i følge Fyens.dk indkaldt til medlemsmøde den 23. oktober. Her ønsker bestyrelsen råd og hjælp fra medlemmerne til at få løst klubbens økonomiske problemer.