Guld til Allerøds U17-piger ved Costa Brava Cup

0
1035
Vinderne af U17-rækken ved Costa Brava Cup 2014.
Vinderne af U17-rækken ved Costa Brava Cup 2014.
Vinderne af U17-rækken ved Costa Brava Cup 2014.

Skader og sygdom var ingen forhindring, da U17-pigerne fra Allerød Fodbold Klub i sidste uge deltog i Costa Brava Cup 2014. De danske piger gik hele vejen til finalen, hvor de slog Skibsby-Højene fra Hjørring med 2-0.

Allerød lagde ud med at vinde sin indledende runde med 13 point og en målscore på 9-2.  Først blev det til 2-1 over Esbjerg FB, efter at have været bagud 0-1 ved pausen. Derefter blev det til 3-0 over Team Østvendsyssel og 2-0 over Løsning IF, inden Allerød sluttede den indledende runde med to kampe onsdag, hvor de først slog Skibsby-Højene med 1-0 og derefter spillede 1-1 mod svenske Ävlsborg.

 

Kampen mod de fysisk stærke svenskere blev spillet bare 40 minutter efter den første kamp, og det kostede dyrt for Alerrød-pigerne, som blev ramt af både blackouts, væskemangel og solstik, ligesom anføreren var ude med en knæskade.

“Alligevel kæmpede pigerne sig til en 1-0 føring på et flot langskud. 5 minutter før tid lykkedes det dog svenskerne, at udligne til 1-1 på turneringens flotteste langskud. Målpigen fra AFK nåede i det sidste minut at præstere en refleksredning a rang og kampen endte 1-1. Mange voksne deltog på sidelinjen og heldigvis og tak for det, for der var dømt ”onde onsdag”,” rapporterer Allerød fra Spanien.

Torsdag var der finalerunde, og her mødte Allerød først Esbjerg, som blev slået med 2-0, inden finalen mod Skibsby-Højene. Om finaledagen skriver Allerød:

“Der blev doseret med kræfterne i semifinalen, men alligevel dehydrerede holdets ”bomber” imellem semifinalen og finalen og måtte desværre en tur på hospitalet mens de andre gjorde sig klar til finalen. Dagen før havde flere været syge og én pige måtte en tur på hospitalet hele natten med blærebetændelse, én pige med begyndende blindtarmsbetændelse og to piger var blevet skadet dagen før og var færdig for resten af turneringen. Men finale skulle der spilles og nogle af de piger som havde haft det skidt meldte sig klar til turneringens sidste kamp og finalen skulle spilles mod pigerne fra Hjørring – Skibsby-Højene. Et hold som AFK i øvrigt blev rigtig gode venner med og der er måske basis for fremtidig træningslejr i det nordjyske.

AFK spillede til tider med kun 9 eller 10 spillere på banen i finalen, da anføreren undervejs fik et gult kort. AFK vandt finalen 2-0 på to flotte scoringer”.

Allerød er nu klar til de sidste fem kampe i den hjemlige Østrække. Holdet er på trejdepladsen med ni point i fem kampe.