U17 DM: Brøndby tilbage på vindersporet – slog KoldingQ 4-1

0
1161
Solveig Valbjørn Knudsen har gjort det til 3-0 for Brøndby. Foto: Steen Trolle

Med en sikker 4-1-sejr hjemme over KoldingQ fik Brøndbys U17 DM-piger lørdag rejst sig efter sidste weekends 6-0-nederlag til topholdet Team Viborg.

Hurtige kombinationer, højt pres og masser af energi var opskriften, der sikrede sejren allerede i første halvleg, hvor Brøndby fik scoret tre gange og havde chancer til mere.

Maria ”Mini” Hovmark, Sasja Hansen og Solveig Valbjørn Knudsen stod for scoringerne i første halvleg, mens Freja Sørensen Abildå i 2. halvleg bankede sejren fast, da hun sendte et langskud op i det fjerne hjørne til 4-1. Forinden havde KoldingQs Emma Hoppe reduceret til 4-1 på en friløber.

Bagefter var Brøndbys træner Kristian Mørch Rasmussen mere end tilfreds med sit hold.

”Vi spiller rigtig flot i dag. Der er lige et par gange, hvor vi falder lidt i tempo, men så snart vi sætter tempo på igen, så spiller vi noget af det bedste, vi har gjort i efteråret,” lød hans analyse fra sidelinjen.

”Vi havde talt meget forinden om, at vi defensivt skal ’sprinte i presset’, det vil sige, at der ikke bare skal løbes hurtigt, når der presses, men sprintes igennem og blive ved, og det lykkedes rigtig godt. Og så er vi gode med bolden og til at aflevere i høj hastighed,” forklarede han.

Det var Brøndbys femte sejr i seks kampe – en stime, der blev afbrudt, da holdet i sidste uge tabte til Team Viborg.

”Vi lavede nogle store fejl mod Viborg, som de var rigtig dygtige til at udnytte. Dét nederlag havde vi selvfølgelig behov for at revanchere og med dagens indsats får vi vist, at vi godt kan,” sagde Kristian Mørch Rasmussen.

KoldingQ: Vi er nede i en bølgedal

Kampen var KoldingQs fjerde nederlag i træk og dét ærgrer cheftræner Peter Grelk Hansen, for KoldingQ fik en god start på sæsonen med fire sejre i de første seks kampe.

”Vi er røget ned i lidt af en bølgedal og har åbenbart et problem på udebane, hvor vi kun har hentet ét point i hele sæsonen. Jeg synes, at vi i dag giver Brøndby for meget af initiativet, og det har været problemet i flere af de seneste kampe. Modstanderne har villet det mere end os, og derfor kommer vi til at løbe for meget efter dem. Det er ærgerligt, for vi har faktisk haft nogle rigtig gode træningsuger, hvor der virkelig er blevet investeret,” sagde Peter Grelk Hansen.

KoldingQs Emma Hoppe har reduceret til 1-3. Foto: Steen Trolle
KoldingQs Emma Hoppe har reduceret til 3-1. Foto: Steen Trolle

KoldingQ har en ung trup det med bare tre årgang 98ere og fire årgang 00ere, hvoraf der var tre med i startopstillingen i Brøndby.

”Så det er en udviklingssæson, men vi kom godt i gang og troede derfor, at vi kunne være med i den gode ende af rækken, selv om vi godt vidste, at vi ikke skulle op og spille med om guldet,”siger cheftræneren for KoldingQ, som i næste weekend møder OB, som holdet slog 3-0 i premierekampen.

”Dem havde vi godt styr på i den første kamp, så det er en kamp, hvor vi skal ude hente noget oprejsning og tre point,” fastslår Peter Grelk Hansen.

Resultatet betyder, at Brøndby er på en foreløbig tredjeplads med 27 point, mens KoldingQ er på niendepladsen med 13 point.