Amerikaner tager halvandet år mere i Fortuna Hjørring

0
1433
Janelle Cordua. Foto: Fortuna Hjørring
Janelle Cordua. Foto: Fortuna Hjørring
Janelle Cordia. Foto: Fortuna Hjørring

Fortuna Hjørrings amerikanske forsvarsspiller Janella Cordia har fået så meget smag for den danske liga og Fortuna, at hun nu har takket ja til et tilbud om kontraktforlængelse.

Janelles første aftale udløb ved årsskiftet, men Fortuna har fået den hurtige og nærkampsstærke amerikaner til at skrive under på yderligere halvandet år.

Det glæder Fortuna, som fremhæver Janelles kvaliteter som både fodboldsspiller og holdkammerat:

“Janelle er ekstrem hurtig, nærkampsstærk og header bedre end de fleste. Udover styrken på banen er Janelle Cordia i besiddelse af et yderst behageligt temperament og humør, som smitter af på medspillerne i førsteholdstruppen, hvor hun er meget vellidt,” skriver klubben på sin hjemmeside.

Janelle Cordia debuterede den 23. marts mod B93-HIK-Skjold, en kamp Fortuna vandt med 1-0. Hun har tidligere spillet for de amerikanske hold Quickstrike Lady Blues og University of Missouri og var senest i Finland, hvor hun i tre sæsoner var professionel i den finske klub Åland United.

Da muligheden opstod, valgte Janelle at rykke til Fortuna, som hun fik anbefalet af en tidligere holdkammerat fra USA, der spiller i Tyskland. Det fortæller hun til netavisen columbiamissourian.com

Om valget af Fortuna, siger hun til klubbens hjemmeside:

“Fortuna Hjørring er en meget professionel klub, som har et træningsmiljø hvor jeg kan udvikle mig. Derudover er Fortuna også en klub med stolte traditioner, som tophold inden for kvindefodbold,  ligesom klubben deltager i Champions League. Træningsmiljøet er super konkurrence-minded, hvilket gør at jeg hele tiden skal presse mig selv, og dermed også bliver dygtigere”.

Janelle Cordia har en bachelor i matematik og psykologi.