Stærkt efterår sender Hvidovre op i U17 Øst-rækken

0
2043
Hvidovres U17-piger vandt efterårets mesterrække under DBU København.
Hvidovres U17-piger vandt efterårets mesterrække under DBU København.
Hvidovres U17-piger vandt efterårets mesterrække under DBU København.

U17 Øst-rækken bliver i foråret udvidet med fire hold og kommer dermed op på 10.

Hvidovre IF, AB Tårnby, Herlufsholm GF og Team Egedal Piger er de nye klubber i det næstfineste selskab, som i efteråret bestod af Herfølge-Køge Pige FC, Farum BK, Allerød FK, Roskilde Pigefodbold, Taastrup FC og Damsø FC.

Hvidovre IF – et af de fire nye hold – vandt suverænt den københavnske mesterrække i efteråret ved at gå ubesejret gennem de seks kampe med en målscore på 32-6. Resultatet er særligt flot set i lyset af, at næsten alle piger på holdet er førsteårs U17-spillere.

”Jeg synes, det er fortjent, at vores piger nu får det skulderklap fra DBU København og DBU Sjælland. Vores piger har en god og seriøs indstilling til træning og kamp, men har også fokus på det sociale, så pigerne har et fantastisk sammenhold,” siger træner Lars Hansen.

Selv om U17-pigerne har en stærk trup, ser træneren gerne tilgang:

”Vi har en smal trup, så vi tager meget gerne flere piger ind – både dem som kan forstærke truppen, men også gerne nogle som kan gøre den bredere,” siger Lars Hansen.

Hvidovre gik ubesejret gennem efteråret.
Hvidovre gik ubesejret gennem efteråret.

Flere talenter på vej

U17-pigernes succes er udbyttet af et målrettet arbejde og en stærk opbakning fra bestyrelse, frivillige og forældre i HIF.

”Vi har arbejdet seriøst med pigefodbolden de sidste mange år. Derfor er det en glæde at se, at vi lykkes med de ting, vi gør. I klubben er vi stolte over, at U17-pigerne og deres trænere Lars Hansen og Isabella Adelborg har lagt så meget seriøs træning i at nå målet om at komme op blandt de allerbedste klubber på Sjælland,” siger afdelingsleder Bo Larsen Vangsgaard, Hvidovre IF.

HIF’s ældste pigeårgang er ikke den eneste, som klarer sig godt. Der er mange flere talenter på vej i pigeafdelingen, som tæller omkring 200 medlemmer i alderen 5-16 år. Klubben kan således stille hold på alle årgange fra U7 til U17.

”Vi har et kæmpe potentiale. Vi har hold på alle årgange, og vi har dygtige og veluddannede trænere. Derfor har vi i dag et unikt fodboldtilbud på pigesiden, og vores ambitioner rækker derfor videre,” siger Bo Larsen Vangsgaard og henviser til, at klubbens bestyrelse har vedtaget en vision for pigeafdelingen med elitelicens som mål ligesom klubben har det på drengesiden.