Herfølge Boldklub-Køge Pige FC vil med i U17 DM-ligaen

0
1398
U17-pigerne fra Herfølge Boldklub-Køge Pige FC var stensikre vindere af efterårets Øst-række.
U17-pigerne fra Herfølge Boldklub-Køge Pige FC  var stensikre vindere  af efterårets Øst-række.
U17-pigerne fra Herfølge Boldklub-Køge Pige FC var stensikre vindere af efterårets Øst-række.

Endnu et sjællandsk hold har fået ambitioner om at spille med i U17 DM-ligaen. Det er Herfølge Boldklub-Køge Pige FC, som efter et suverænt efterår i den sjællandske U17 Piger Øst-række har planer om at søge licens, så holdet kan komme med i næste sæsons U17 DM-liga.

”Vi har nedsat en projektgruppe, der arbejder mod at vi kan søge om ungdomselitelicens i foråret 2015. således at vores U17—hold, hvoraf størstedelen består af spillere født i 1999-2001, kan få lov at prøve sig af på højeste niveau,” siger pigekoordinator Jeanette de Fries.

Herfølge Boldklub-Køge Pige FC blev suveræn vinder af U17 Øst-rækken med 10 sejre i 10 kampe og en målscorer på 42-13. Men det er ikke den eneste grund til, at man nu har fået mod på liga-bold. To andre grunde er, at man har indgået et holdsamarbejde med U14-pigerne fra Karise, og at ledelsen i Herfølge Boldklub har valgt at bakke 100 procent op omkring projektet.

Formanden for Herfølge Boldklub Søren Østergaard, der har været en af hovedkræfterne bag etableringen af HB-KPFC, siger om planerne omkring at søge licens:

”U17-pigernes flotte resultater har selvfølgelig givet genlyd i klubben, men reelt er det holdsamarbejdet med Karise, der gør at vi nu som ledelse aktivt er gået ind i arbejdet med at afsøge mulighederne for at søge om pigelicens. Det ville ikke give mening at søge på ét hold, men vi håber at vi sammen med Karise kan få strikket et hold sammen som kan blive indplaceret i I15Øst, – og så giver projektet pludselig mere mening,” siger Søren Østergaard.

”Vi er allerede i en god dialog med Køge Kommune omkring den nødvendige opgradering af faciliteter og pigefodbolden indgår som en central del af klubbens målsætninger for de kommende år. Vi forventer at HB Køge i løbet af et par år rykker til ”Køge Park” og vi vil med glæde se på, at NordicBet-ligaen erstattes af 3F-ligaen og at ambitiøse pigespillere fra Øst- og Sydsjælland oplever Herfølge er et godt  alternativ til de mere etablerede talentmiljøer i  BIF og BSF,” fortsætter han.

Træner seks gange om ugen

For at få licens, skal ansøgeren opfylde en række krav til organisationen, økonomien og sundhedssektoren. Desuden stilles der krav til træningsmiljøet, hvilket Herfølge Boldklub-Køge Pige FC er godt i gang med at optimere. Siden 1.november har klubsamarbejdet således kunnet tilbyde fire gange træning og to gange styrketræning om ugen.

”Vores udfordring til spillerne var, at hvis vi skulle bruge kræfter på at finde penge, trænere osv., så skulle de også i praksis vise at de havde lyst til at træne op til seks gange om ugen – og den udfordring har pigerne taget til sig og de har virkelig sat handling bag ordene og er mødt op i al slags vejr,” fortæller cheftræner Søren Andersen.

Søger flere spillere

Cheftræneren er dog også på det rene med, at en optimering af træningsmiljøet, en aftale med en A-træner fra sommeren 2015, en styrket økonomi og en øget interesse fra eksterne samarbejdspartnere ikke er nok:

”Vi har også har brug for at få tilført et par ekstra spillere, der har lyst til at spille hhv. U17 og U15 på højeste niveau fra sommeren 2015Vores U17-hold består for størstedelens vedkommende at lokale spillere der har villet det, og det har i nogen grad givet os en indikation af vores fremtidige profil som talentmiljø,” siger Søren Andersen og tilføjer:

”Vi er helt med på at vi ikke kan matche miljøerne i hverken Brøndby IF eller BSF, som i hvert fald på den korte bane vil være de mest attraktive for de bedste spillere, men vi har en stor tro på at vi kan være med til at løfte de næstbedste spillere så meget, at de kan spille med på højeste niveau. Her kan vi godt mærke at vi i høj grad er påvirket af værdierne i Herfølge Boldklub, hvor der er en ukuelig tro på at man – på trods af begrænsede ressourcer – kan komme rigtig langt med vilje og sammenhold,” siger cheftræneren.

For mere info om ”Projekt Liga” – se www.hb-kpfc.myfc.dk