U13/U14-talenter blev trænet af kvindelandsholdets træner

1
1369
Fælles foto efter træning på DBUs baner i Brøndby. Foto: Bo Larsen Vangsgaard, Hvidovre Idrætsforening
Fælles foto efter træning på DBUs baner i Brøndby. Foto: Bo Larsen Vangsgaard, Hvidovre Idrætsforening
Fælles foto efter træning på DBUs baner i Brøndby. Foto: Bo Larsen Vangsgaard, Hvidovre Idrætsforening

23 talentfulde piger fik lørdag den 6. december en forsmag på, hvad der venter dem, hvis de går hele vejen og kommer på A-landsholdet.

Pigerne, der til dagligt spiller U13 og U14 i en række klubber på Østsjælland, var samlet til talenttræning på DBUs anlæg i Brøndby, og her fik de blandt andet besøg af kvindelandsholdets træner Nils Nielsen, der i en times tid stod for træningen af pigerne.

“Han arbejdede med pigerne i 11 vs 11 på banen, hvor temaet blandt andet var at skabe rum omkring boldholder, så der var plads til at spille bolden frem og timingen i hvornår det er specielt vigtigt at få skabt rum omkring boldholder og nok så væsentligt hvordan man gør det,” skriver Bo Larsen Vangsgaard fra Hvidovre Idrætsforening, som var en af de klubber, der havde spillerne med til talentsamlingen.

Træningen med Nils Nielsen startede klokken 11. Forinden var der en times træning, hvor trænere fra de deltagende klubber stod for forskellige øvelser, superviseret af Frank Johnsen, der er assistenttræner for U19-landsholdet og træner for U15 talentcenter øst. Frank Johnsen stod også for opvarmningen.

“Når der var indkaldt til talenttræning på DBU’s anlæg i Brøndby, var det et resultat af gode relationer, trænersamarbejde mellem en række klubber og deres ønske om at kunne tilbyde de bedste piger i årgangen en mulighed for at prøve talentet af i nogle andre rammer end de vante. Med andre trænere end dem hjemme i klubben, med andre øvelser og med andre holdkammerater.Ud over at give pigerne (og trænere) en god og inspirerende oplevelse, kan træningen også være med til at forberede pigerne på en eventuel indstilling til DBUs talentprogram efter sommerferien. Et attraktivt forløb for de mest ambitiøse og aller dygtigste piger,” skriver Bo Larsen Vangsgaard – og tilføjer:

“Summa summarum: En super god dag på træningsbanen, hvor alle fik noget med hjem, både piger og trænere. På vegne af pigerne skal der lyde en stor tak til alle trænerne bag initiativet og til DBU for at stille faciliteter og kapaciteter til rådighed”.

I løbet de første par måneder af 2015 vil der komme tilbud om endnu tre-fire træningspas. Næste gang bliver i Ølstykke.

Landstræner Nils Nielsen i gang med træningen. Foto: Bo Larsen Vangsgaard, Hvidovre Idrætsforening
Landstræner Nils Nielsen i gang med træningen. Foto: Bo Larsen Vangsgaard, Hvidovre Idrætsforening
Foto: Bo Larsen Vangsgaard, Hvidovre Idrætsforening
Foto: Bo Larsen Vangsgaard, Hvidovre Idrætsforening
Foto: Bo Larsen Vangsgaard, Hvidovre Idrætsforening
Foto: Bo Larsen Vangsgaard, Hvidovre Idrætsforening
Foto: Bo Larsen Vangsgaard, Hvidovre Idrætsforening
Foto: Bo Larsen Vangsgaard, Hvidovre Idrætsforening

1 COMMENT