Simone Boye kåret som årets kvindelige fodboldspiller i Danmark

0
1694
Simone Boye (forrest) blev i december kåret til årets bedste af Spillerforeningen. Arkivfoto: Steen Trolle
Simone Boye (forrest) er kåret til årets bedste kvindelige fodboldspiller i Danmark. Arkivfoto: Steen Trolle
Simone Boye (forrest) er kåret til årets bedste kvindelige fodboldspiller i Danmark. Arkivfoto: Steen Trolle

Landsholdsspilleren Simone Boye Hansen, der er forsvarsspiller på Brøndbys 3F Ligahold, er kåret til årets kvindelige fodboldspiller 2014 af Spillerforeningen.

22-årige Simone Boye Hansen skiftede til Brøndby fra BSF for halvandet år. Hun har siden erobret en fast plads på landsholdet og er blevet en central spiller på det Brøndby-hold, som for nylig kvalificerede sig til Champions Leagues kvartfinale.

”Det er gået sindssygt stærkt. Jeg var ikke en gang fast på landsholdet for et år siden. Og det er også derfor, det kommer som så stor en overraskelse, at folk allerede synes, at jeg er god nok til at blive kåret som årets spiller,” siger Simone Boye til DR Sporten.

Titlen betyder ”vildt meget”:

”Det er et kæmpe skulderklap at vide at med- og modspillere synes man gør det rigtigt godt,” siger Boye, der var en stor profil i BSF inden skiftet til Brøndby i 2013. Hun har også et halv års collegefodbold i San Antonio i Texas på fodbold-cv’et.

Landstræner: Fremtidens landshold bygges op om Boye

Landstræner Nils Nielsen er ikke overrasket over hæderen og han siger til DR Sporten, at han er klar til at bygge fremtidens landshold op omkring Boye, der indtil videre kun er noteret  for 12 A landskampe.

”Hendes hovedspil er international klasse, og hun er en af de få stoppere, der stadig er med i Champions League, som kan dominere spillet og sætte det op bagfra,” siger landstræneren, som mener, at Boye besidder mange af de samme kvaliteter som Daniel Agger på herrernes landshold

Årets Kvindelige Fodboldspiller er blevet kåret af Spillerforeningen siden 2000. Tidligere modtagere er spillere som Cathrine Paaske Sørensen og Katrine S. Pedersen, som begge er løbet med prisen to gange, samt Mariann Gajhede Knudsen, Mia Brogaard, Line Røddik, Sanne Troelsgaard.