“Hillerød kan spille med om U17 DM-guldet næste år”

0
1646
Frank Viggo Rasmussen stoppede som træner i Hillerød ved årets udgang.
Frank Viggo Rasmussen stoppede som træner i Hillerød ved årets udgang.
Frank Viggo Rasmussen stoppede som træner i Hillerød ved årets udgang.

Det bobler af talent og muligheder i Hillerød GI Damefodbold. Det mener Frank Viggo Rasmussen, der for nylig stoppede som cheftræner for klubbens U17 DM-hold og blev afløst af Michael ”Pixi” Andersen.

Frank Viggo Rasmussen, der har stået i spidsen for Hillerød siden sommeren 2012, mener at potentialet i klubben er stort, og han er forudser, at U17 DM-holdet i næste sæson vil kunne spille med om førstepladsen.

Lige nu ligger Hillerød næstsidst efter et halv skidt efterår med ni nederlag, to uafgjorte og tre sejre. Men ifølge Frank Viggo Rasmussen har Hillerød brugt efteråret på at modne en række unge spillere til truppen, og de vil slå igennem i foråret:

”Vi havde en fin trup fra starten af denne sæson. Men så fik vi hurtigt nogle skader, der var en enkelt årgang 98er, der stoppede, og en spiller tog på efterskole. Det ramte os, men så kiggede vi nedad og begyndte at arbejde med nogle talentfulde årgang 00ere. Det kostede selvfølgelig i starten, men i de sidste af efterårets kampe havde vi fire 00ere med, som klarede sig godt og yderligere et par stykker, som er meget tæt på. Derfor tror jeg, at holdet vil rykke igennem i foråret, og min påstand er, at hvis de kan holde skansen, så bliver holdet rigtig stærkt i næste sæson. Eliteniveauet bliver endnu bredere, så jeg tror, at de vil kunne spille med om DM til næste år,” siger Frank Viggo Rasmussen til FODBOLD FOR PIGER.

Hillerøds U17 DM-piger i kamp med Brøndby i efteråret.
Hillerøds U17 DM-piger i kamp med Brøndby i efteråret.

Wake up call i Thisted

Han overtog holdet op til 2012-2013-sæsonen, da Hillerød GI Damefodbold havde fået licens til den daværende U18 DM-liga. Hillerød fik en fin debut med en 2-0-sejr hjemme over OB og uafgjort i tredje kamp mod Skovbakken. Men i fjerde kamp gik det galt. Det unge og uerfarne mandskab blev tromlet over med 10-1 på udebane mod de senere guldvindere Thisted, og Frank Viggo Rasmussen måtte bruge hele busturen hjem på at tale det store nederlag ud af spillerne, hvorefter Hillerød startede på en frisk.

”Vi var nok lidt naive i troen på egne evner, da vi startede. Men det ændrede sig i Thisted. Derefter opstillede vi nogle nye målsætninger, vi fik mere fokus på defensiven og blev enige om at ’vi skal spille os ind i rækken’,” fortæller Frank Viggo Rasmussen.

Premieresæsonen sluttede med en 10. plads. Året efter fik holdet sig stabiliseret i rækken og forud for tredje sæson var Frank Viggo Rasmussen overbevist om, at holdet ville nå sit topniveau. Men så blev U18 DM-rækken ændret til U17 DM, og Frank & Co. måtte i gang med delvist at opbygge et nyt hold.

”Men nu er holdet godt på vej. Der er gode rammer i klubben og talentmassen er stor, for fødekæden i klubben er i orden. Så der er alle muligheder for at skabe et godt resultat, både for U17 DM og for kvindesenior. Klubbens ambition er at komme op i 1. division for kvinderne, og det tror jeg på vil lykkes, måske allerede i denne sæson,” siger Frank Viggo Rasmussen.

Foto: John Jessen Hansen
Foto: John Jessen Hansen

“Godt tidspunkt at skifte”

Han havde oprindeligt aftalt med Hillerød, at han ville stoppe efter denne sæson. Men da klubben fik mulighed for at engagere den tidligere B93-HIK-Skjold-træner Michael ”Pixi” Andersen allerede nu, blev parterne enige om, at Frank Viggo Rasmussen skulle stoppe et halvt år før tid.

”Det er helt udramatisk, og det er et godt tidspunkt at skifte, for så har Michael Pixi et halvt år, hvor han kan lære spillerne godt at kende, inden den nye sæson,” siger Frank Viggo Rasmussen.

Han var i flere år cheftræner for Nordvest FCs U15 1-drenge og var senest assistent for Nordvest FCs U19 1. divisionsherrer, inden han kom til Hillerød. Her blev han for første gang træner for et pigehold, og det har han ikke fortrudt.

”Jeg har været utrolig glad for at være i HGI, og stolt over det, jeg har været med til at bygge op. Jeg har lært meget, som jeg kan tage med videre, og det har været spændene at træne piger. På den sportslige side er der selvfølgelig en fysisk forskel, men rent teknisk er pigerne på lige så højt niveau som de drenge, jeg har trænet gennem årene, og der er altså nogle af disse, der er endt i superligaen,” siger Frank Viggo Rasmussen.

Han er 53 år og arbejder til daglig som idrætslærer i en lokal folkeskole i Odsherred, hvor han bor.

”Nu slapper jeg af fra fodbolden. Det er godt at få ladet batterierne op og få energien tilbage. Det passer mig fint, at jeg for en gang skyld ikke skal stå ude på træningsbanerne i regn, sne og blæst i januar måned,” siger Frank Viggo Rasmussen fra mobilen i Odsherred.

Læs også: Hillerøds U17 DM-hold får ny cheftræner