Nadia Nadim skifter fra Fortuna til amerikanske Sky Blue FC

0
1655
Nadia Nadim havde stor succes, da hun sidste sommer var på et to måneders ophold i Sky Blue FC,
Nadia Nadim (i midten) havde stor succes, da hun sidste sommer var på et to måneders ophold i Sky Blue FC,

Den danske landsholdsangriber Nadia Nadim skifter fra Fortuna Hjørring til Sky Blue FC, der spiller i den amerikanske NWSL-liga.

Nadia Nadim var sidste sommer på et kortere lejeophold i Sky Blue, og her fik hun så meget smag for den amerikanske liga og forholdene i USA, at hun nu vender tilbage til Sky Blue, der har hjemme i Morristown i New Jersey på den amerikanske østkyst.

Skiftet bliver et tab for Fortuna Hjørring, men træner Brian Sørensen vælger den positive vinkel på klubbens hjemmeside:

“Det er med stor glæde at vi kan sende en så dygtig spiller som Nadia over til den stærke amerikanske liga, som helt klart er det stærkeste liga i verden, “siger Brian Sørensen.

“Såvel jeg, som klubben er stolt over at have udviklet Nadia.  Vi siger ikke farvel for altid, men regner helt med at kunne sige på gensyn. Jeg er sikker på, at Nadia kommer til at optræde i den grønne igen,” siger han.

Nadia Nadim i Sky Blue FCs lyseblå trøje.
Nadia Nadim i Sky Blue FCs lyseblå trøje.

Fortuna i samarbejde med Chelsea og Sky Blue FC 

Klubskiftet kommer samtidig med, at Fortuna Hjørring har indgået et internationalt partnerskab med netop Sky Blue FC og engelske Chelsea Ladies. Partnerskabet betyder, at der kan udveksles spillere mellem de tre klubber, ligesom der arbejdes på, at trænerne kan komme på inspirationsophold i hinandens klubber.

“Vores gode spillere kan hæve deres kvalitet. Jeg tror også, at vores elitetrænere kan få inspiration ved at komme tættere på den amerikanske spillestil,” siger Fortunas formand Jette Andersen.

“Vi kan lære af det mere fysisk amerikanske spil. Jeg mener også, at amerikanerne kan lære af vores mere tekniske spillestil. Så det bliver spændende for både vores cheftræner, Brian Sørensen, og mig selv, at følge det samarbejde, vi tror på. Fremtiden vil vise, om samarbejdet kan udvides ud over det, vi starter med,” siger Jette Andersen.

Læs også: Nadia Nadim på fodboldeventyr i USA: Jeg elsker at være her