Skjold Birkerød har succes med U21 hold

0
1741
Skjold Birkerøds U21-kvinder er rykket fra kvindeserie 3 til kvindeserie 1 på to halvsæsoner.
Skjold Birkerøds U21-kvinder er rykket fra kvindeserie 3 til kvindeserie 1 på to halvsæsoner.
Skjold Birkerøds U21-kvinder er rykket fra kvindeserie 3 til kvindeserie 1 på to halvsæsoner.

Skjold Birkerød’s U21 piger har haft masser af succes det seneste år. Siden klubben i foråret 2014 samlede U18 pigerne og de unge senior-spillere til et U21 hold, er der blevet skabt et levende og attraktivt træningsmiljø, og holdet er rykket fra kvindeserie 3 til kvindeserie 1 på bare to halvsæsoner.

Det er dog ikke ønsket om sportslig succes, der har fået Skjold Birkerød Fodbold til at skabe et U21 hold. Som så mange andre klubber har de haft udfordringer med bredden på de ældste ungdomsårgange, ligesom der har manglet et tilbud til de unge senior-spillere, som ikke er klar til klubbens 1.divisions hold.

Træner Søren Vagn Andersen:

“Det handler om fastholdelse. Der er mange ting, der trækker i pigerne – skole, studier, arbejde, kærester – så det er vigtigt med et fleksibelt, udfordrende og udviklende fodboldmiljø, hvis pigerne skal holde ved. Derfor har vi også valgt at kalde holdet U21 piger i stedet for senior 2. Det signalerer ungdom og udvikling, og har betydet at hverken pigerne eller resten af klubben betragter det som et 2.hold.”

Ved at slå årgangene sammen, er træningsgruppen blevet større. Det har gjort den daglige træning mere varieret og ufordrende, og det er blevet lettere at matche hver enkelt spiller, siger Søren Vagn Andersen:

“Mødet med senior-rækkerne har også været både spændende og udviklende. Spillet er fysisk mere krævende, og kampene har højere intensitet. Og så er mange af modstanderene mere velorganiserede og taktisk klogere end i ungdomsrækkerne. Pigerne har derfor skullet vænne sig til at spille mere disciplineret og være hurtigere i tanke og handling”.

“Det forbedrede træningsmiljø og de udfordrende kamp har været afgørende for spillernes fortsatte udvikling. Jeg glæder mig over, at to U21 spillere fik debut i 1. division i efteråret, og at vi oplever tilgang af spillere. Med oprykningen til kvindeserie 1 bliver det endnu mere attraktivt at være ung senior-spiller i Skjold Birkerød, og det bliver spændende, om vi formår at fastholde den positive udvikling,” siger træner Søren Vagn Andersen:

Holdet er nu i gang med forberedelserne til forårssæsonen. De kommende måneder deltager de i DBU’s VinterBOLD turnering, hvor de blandt andet bliver matchet mod stærke hold fra Kvindeserie Øst, og til påske tager de med Birkerød Sports Collegepå træningslejr i Tyrkiet sammen med klubbens 1.divisions hold.