1,2 millioner spiller kvindefodbold i Europa

1
2485
Mere end 1,2 millioner piger og kvinder, spiller nu fodbold i Europa. Arkivfoto
Mere end 1,2 millioner piger og kvinder, spiller nu fodbold i Europa. Arkivfoto
Mere end 1,2 millioner piger og kvinder, spiller nu fodbold i Europa. Arkivfoto

1.208.558 – en million to hundrede ottetusinde femhundrede otte og halvtreds.

Så mange piger og kvinder spiller fodbold på klubplan i Europa. Det viser en ny opgørelse fra UEFA, det europæiske fodboldforbund.

I følge UEFA vokser og vokser antallet af fodboldpiger. Siden 1985 er der sket en femdobling af kvindelige spillere i Europa, og 0,3 procent af alle piger og kvinder i Europa spiller nu fodbold.

Det er stadig drengene, der fylder mest op på fodboldbanerne.  Piger og kvinder udgør 30 procent af medlemmerne i de nationale fodboldforbund under UEFA. Men kvindefodbold bliver stadig mere udbredt i Europa, og der er nu 51 europæiske lande, der har en national kvindeliga, mens 53 fodboldforbund nu har et kvindelandshold.

Danmark er et af de lande, hvor der er flest kvindelige fodboldspillere. I sæsonen 2014-2015 er der syv lande, der har mere end 60.000 kvindelige spillere. De andre seks er Norge, England, Sverige, Holland, Frankrig og Tyskland.

Også på andre fodboldområder, er kvinderne i vækst. Der er nu 21.164 kvindelige trænere og der er 7461 kvinder, der har taget en dommeruddannelse.

1 COMMENT

  1. er der nogle opdaterede tal på hvor mange danske piger der spiller fodbold, det synes som om mændenes ligaer tager meget mere end broderparten af sponsorpengene friske tal på pigefodbolden er det bedste argument over for sponsorer