Algarve Cup: Danmark vil levere varen mod verdens bedste

0
845
Landstræner Nils Nielsen står for anden gang i spidsen for det danske kvindelandshold ved Algarve Cup.
Landstræner Nils Nielsen står for anden gang i spidsen for det danske kvindelandshold ved Algarve Cup.
Landstræner Nils Nielsen står for anden gang i spidsen for det danske kvindelandshold ved Algarve Cup.

Det er nogle af verdens bedste fodboldspillere, som det danske kvindelandshold skal prøve kræfter med de kommende dage ved den prestigefyldte træningsturnering Algarve Cup i Portugal.

Danmark skal i ilden første gang onsdag, hvor det gælder de japanske verdensmestre, og fredag venter Frankrig, som landstræner Nils Nielsen ser som et øjeblikkets bedste spillende landshold.

”Japan er en stor mundfuld, og de er måske endnu bedre, end da de blev verdensmestre. Men som jeg ser det, er det bedste hold Frankrig. De slår alt og alle i øjeblikket. De er gode fodboldspillere, de er fysisk stærke og de er hurtige. Så de er svære at hamle op med. Men de har også lidt fransk arrogance i sig, så vi har en chance. Men det kræver, at vi spiller op til vores allerbedste,” siger Nils Nielsen til FODBOLD FOR PIGER.

Bygge videre på ungt hold

Den tredje og sidste puljekamp står 9. marts mod Portugal, som på papiret er en lidt mere overkommelig modstander. Portugiserne har dog senest slået Schweiz, der sendte Danmark ud af VM-kvalifikationen, så også her venter en god modstander. Endelig slutter Danmark med en placeringskamp den 11. marts.

”Stort set alle de hold, der er med ved Algarve Cup, skal med til VM til sommer. Det skal vi ikke, så vores fokus er et lidt andet end deres. Vi skal forsøge at bygge videre på holdet, så vi kan få nogle gode resultater ved den kommende kvalifikation til EM,” siger Nils Nielsen, og uddyber.

”Vi har fået mange nye spillere ind på holdet og dér, hvor det har haltet lidt, har været i forhold til at få valuta for de ting, som vi gør godt. Vi har haft svært ved at gøre tingene færdige, fordi vi er lidt urutinerede. Det er noget af det, vi skal øve os på, så vi ikke hver gang skal stå bagefter og sige at ’vi spillede meget godt, men vi vandt ikke’”.

Sejre kan give et boost

Danmark har tidligere leveret gode præstationer ved Algarve Cup. Sidste år slog holdet for eksempel de amerikanske OL-guldvindere. Men holdet har aldrig vundet turneringen, og selv om det måske ikke har topprioritet at hente medaljer i Portugal, er der stadig verdensranglistepoint på spil, ligesom sejre over de store hold vil give et vigtigt boost til holdet før EM-kvalifikationskampene.

”Vi har haft den udfordring, at vi har tabt og spillet nogle kampe uafgjort, som vi burde ha’ vundet. For eksempel har vi lige spillet to gange mod New Zealand, hvor vi den ene kamp var bedre end dem, men hvor vi alligevel tabte på nogle ting, vi selv gjorde, der gjorde det let for dem af score. Så det er noget af det, vi skal have ryddet op i,” siger landstræneren.

“Vi forventer at komme under pres i alle kampene på Algarve, så hvis vi kan lave nogle resultater i de kampe, hvorfor skulle vi så ikke kunne gøre det, når det er os, der er det bedste hold på banen,” tilføjer Nils Nielsen.

De 22 spillere, der er med på Algarve, er disse:

 • Cecilie Breil Kramer, Vittsjö GIK
 • Katrine Louise Abel, Brøndby IF
 • Stina Lykke Petersen, 1. FC Köln
 • Cecilie Sandvej, SC Sand
 • Janni Arnth Jensen, Linköpings FC
 • Luna Nørgaard Gevitz, Fortuna Hjørring
 • Nina Frausing Pedersen, 1. FFC Turbine Potsdam
 • Theresa Nielsen, Brøndby IF
 • Caroline Rask, Fortuna Hjørring
 • Johanna Rasmussen, Kristianstads DFF
 • Julie Tavlo Petersson, Brøndby IF
 • Line Sigvardsen Jensen, Fortuna Hjørring
 • Mie Leth Jans, Brøndby IF
 • Pernille Harder, Linköpings FC
 • Sif Rykær, IK Skovbakken
 • Simone Boye Sørensen, Brøndby IF
 • Sofie Junge Pedersen, Fortuna Hjørring
 • Tenna Kappel Bendtsen, OB
 • Camilla Kur Larsen, WNY Flash
 • Frederikke Skjødt Thøgersen, Fortuna Hjørring
 • Lotte Troelsgaard, KoldingQ
 • Sanne Troelsgaard, KoldingQ