BSFs U17-piger skal løfte gylden arv ved Dallas Cup

0
606
BSF-pigerne er landet i Dallas. Onsdag går det løs ved Dallas Cup.
BSF-pigerne er landet i Dallas. Onsdag går det løs ved Dallas Cup.
BSF-pigerne er landet i Dallas. Onsdag går det løs ved Dallas Cup.

For fjerde år i træk deltager Ballerup-Skovlunde Fodbold (BSF) i den stærkt besatte invitationsturnering Dallas Cup i Texas, USA, hvor klubben tidligere har lavet store resultater. I 2012 vandt BSFs U18 DM-piger turneringen og i 2014 var holdet i finalen, hvor det blev til et nederlag efter straffespark.

Igen i år er turneringen stærk besat. Fire hold fra den landsdækkende nationale liga deltager, blandt andet Dallas Texan ECNL, som er regerende amerikanske mestre. Desuden er der hold fra Colombia, Mexico og England med i den række, hvor BSF er tilmeldt.

Det er U17 DM-holdet, der har deltager, og der er seks gengangere fra 2014. Derfor er der også store forventninger til danskerne fra fra arrangørernes side, fortæller klubben.

“Der er enorm interesse fra diverse scouts fra hele USA og igen i år vil mere end 150 af slagsen følge turneringen for at scoute spillere til de forskellige colleges. Da mange af vores spillere har en drøm om, at komme til USA for at opleve den amerikanske fodbold, er dette en fantastisk mulighed for at vise sig frem,” lyder det fra BSF.

Cheftræner John Froman, der har gjort turen til Dallas nogle gange, siger:

“Vi er både glade og stolte over den interesse, der er for vores arbejde i BSF. Turneringen kunne selvfølgelig ligge lidt bedre i forhold til vores hjemlige turnering, men med god forståelse og hjælp fra vores danske kollegaer i U17 ligaen, er det heldigvis muligt endnu engang at give vores spillere denne fantastisk oplevelse.

På fodboldbanen møder vi spillere fra især USA, der har en fantastisk passion for deres sport, noget vi alle kan tage med hjem til klubben og arbejde videre med. Vi skal være klar både før, under og efter kampene, hvis vi vil være med, men som de tidligere resultater de foregående år viser, plejer vi at kunne tilføre noget godt og seværdigt fodbold til turneringen, hvilket vi selvfølge vil gøre alt for igen i år”.

John Froman fortsætter: 

“Vi har et godt hold, men som det fremgår af den hjemmelige liga, har vi endnu ikke nået op i det niveau holdet kan levere, men turneringen herover vil give os et godt billede af, hvor vi står lige pt”.

BSF landede i USA lørdag og spillede søndag en træningskamp mod Liverpool FC.

“Det var en meget vanskelig og hård træningsbane. Der var klasseforskel på de to mandskaber og BSF vandt en klar sejr,” fortæller John Froman.

Turneringen starter onsdag med gruppespil. Hvis BSF går videre, venter de amerikanske mestre muligvis allerede i kvartfinalen.

BSFs kampprogram ser sådan ud:

Onsdag 1. april: Sting – BSF
Torsdag 2. april: BSF – D.feeters
Fredag 3. april: Texas White – BSF

De 2 bedst placerede mandskaber går videre til kvartfinalen.